‘Alle kinderen naar buiten!’ Het grote natuuractiviteitenboek

‘Alle kinderen naar buiten!’ Het grote natuuractiviteitenboek Saturday November 26, 2016

Buiten spelen is gezond, dat weten we allemaal, maar soms heb je even wat inspiratie nodig wat daar te doen. Femke kwam het natuuractiviteitenboek. ‘Alle kinderen naar buiten!’ tegen; een boek vol ideeën om je kinderen buiten te vermaken! Leuk voor kind én ouder/ verzorger/ leraar!

Voordelen van buiten spelen

Kinderen die veel buiten spelen ontwikkelen zich op meerdere gebieden anders dan kinderen die dat niet doen. Zo heeft buiten zijn een positief effect op het concentratievermogen en bevordert het motorische vaardigheden. Ook zijn deze kinderen soms creatiever en leren ze makkelijker sociale vaardigheden. Klinkt allemaal goed, dus op naar buiten!

Boek vol inspiratie

Het boek ‘Alle kinderen naar buiten’ van Marieke Dijksman en Jasper de Ruiter staat boordevol tips om de buitenspeeltijd leuk door te komen. Veel leerzame weetjes over de natuur, per seizoen en locatie (water, weer, bodem). Zo leren kinderen welke vruchten, zaden en noten ze uit de natuur kan eten, hoe ze zelf parfum kunnen maken en waar ze mieren kunnen vinden.

natuur buiten spelen kinderen

Zoekkaarten

Ik vind dit echt een ontzettend veelzijdig boek met prachtige illustraties van Jasper de Ruiter. Via de mooie zoekkaarten kan je de bladeren van bomen herkennen, speuren naar waterdiertjes en nog veel meer… Wat ik persoonlijk echt heel leuk vind is de EHBO-pagina met een aantal natuurlijke middelen die je kan inzetten bij onder andere schaafwonden en muggenbeten. Zo leuk dat kinderen dit al leren! Ook worden er verstandige regels uitgelegd waaraan kinderen (en volwassenen natuurlijk) zich dienen te houden in de natuur: ruim je rommel op, blijf op de paden en laat de natuur met rust!

Al met al een echte aanrader als je je kind een nuttig maar vooral geweldig inspiratievol naslagwerk cadeau wilt doen, bij voorbeeld de komende decembermaand. Ook leuk voor jezelf!

natuur buiten spelen kinderen

Titel: ‘Alle kinderen naar buiten!’
Ondertitel: ‘het grote natuuractivteitenboek’
Auteurs: Marieke Dijksman & Jasper de Ruiter
Uitgeverij: KNNV Uitgeverij
Prijs: € 29,95

natuur buiten spelen kinderen

Over Gezond met Femke

femke elverdink gastblogsterIk ben Femke, getrouwd, moeder van 2 dochters, woonachtig tussen de Friese weilanden en natuurvoedingsadviseur. Ik geef persoonlijk advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en supplementen. Daarnaast probeer ik bewustwording te creëren over het gebruik van plastic en andere schadelijke producten die we dagelijks gebruiken, zoals in verzorgingsproducten. Ook geef ik lezingen en workshops op bij voorbeeld scholen, sportclubs of gewoon voor geïnteresseerden. Op mijn website kan je meer over mij lezen en op mijn Facebook pagina post ik regelmatig lekkere recepten, nieuwsfeitjes of interessante links en weetjes!

Femke schreef eerder op ecomama.nl artikelen over zelf hoestdrank maken, tips om minder plastic te gebruiken, super gezonde lunchtrommels voor de kinderen maakt en hoe je zelf mueslirepen kunt maken.

Bron: Jantje Beton

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies