Als een rasechte piekeraar met mindfulness aan de slag gaat…

Als een rasechte piekeraar met mindfulness aan de slag gaat… Thursday December 1, 2016

Mindfulness, dat is toch iets heel zweverigs? Net als meditatie? Dat is wat Linda vaak hoort en leest als het over dit onderwerp gaat. Maar is dat wel zo? Hoe mindful is ze zelf eigenlijk? Dit werkboek helpt haar om het te ontdekken.

Volgens de schrijvers van dit werkboek is mindfulness ‘een simpele en doeltreffende methode om je aandacht te trainen’. Dat klinkt goed. ‘Het draait er om dat je je aandacht op het hier en nu richt zonder erover te oordelen’. Als rasechte piekeraar spreekt me dit heel erg aan. Piekeren kan onnodig de aandacht afleiden van waar je op dit moment mee bezig wilt zijn. Je druk maken over wat er in het verleden is gebeurd of wat er (mogelijk) in de toekomst gaat gebeuren kan veel energie kosten en vaak heeft het weinig zin. Maar ja, hoe zorg je ervoor dat je meer in het hier en nu leert te zijn?

In dit werkboek staan uiteenlopende activiteiten en oefeningen om dit te trainen. Want het is vooral een kwestie van oefenen en je bewust worden.

Er staan ademhalingsoefeningen in, maar er wordt ook gevraagd met je ogen dicht de omtrek van je hand te tekenen. Er wordt je gevraagd om naar buiten te gaan en zonder vast doel eens rond te wandelen en je bewust te zijn van alles om je heen. Geluiden, geuren en wat er te zien is. Er is een klaagmuur die je kan invullen, een mindfulness spel en nog heel veel meer.

mindfulness-werkboek-review

En werd ik er nu echt mindful van? De oefeningen zorgen ervoor dat je even pas op de plaats maakt, nadenkt, een activiteit doet zonder afleiding en vooral dat je je bewust wordt van je eigen gevoel en gedachten. Voor mij was meditatie al een hele fijne methode om mijn hoofd tot rust te brengen en te leren omgaan met piekergedrag. Dit boekje kan mij helpen om op een andere manier te oefenen, wat een hele fijne afwisseling is. Een tip uit het boek die mij heel erg aansprak is: Wacht niet met mediteren tot de omstandigheden perfect zijn. Want we weten allemaal, met kinderen in de buurt is het al lastig genoeg om een moment voor jezelf te nemen.

Dus als je kind zit te kleuren of een dutje doet, pak dan even dit boekje erbij en neem een momentje voor jezelf.

mindfulness-werkboek-review

Gastblogster Linda

linda triest flens ecomama gastblogsterIk ben Linda getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda werd bijna wereldberoemd door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen tijdens Project Kledingstop. Daarmee is ze zelf een echte bewuste en minimalistische fashionista geworden. In haar blogs schrijft ze over eerlijke mode, anders omgaan met kleding kopen en deelt ze haar vragen én gouden tips op het gebied van mode. Ze is ook nog eens gek op lekker koken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies