Techniek voor kinderen, de makers van morgen

Techniek voor kinderen, de makers van morgen Tuesday December 6, 2016

Een robot bouwen klinkt wel heel groot en fantasierijk. Maar het programmeerwerk dat daar voor nodig is, is eigenlijk heel toegankelijk. Wij probeerden een startpakket.

Ik zat vroeger op Technika 10. Ken je die stichting? Ze organiseerden in ons buurthuis een wekelijkse techniekmiddag voor meiden. Ik heb daar zoveel geleerd over bijvoorbeeld hotelschakelaars en hoe een batterij werkt. We maakten zelfs een deurmatje voor de deur van je slaapkamer en als er dan iemand op ging staan ging er een lampje branden. Zo wist je precies wanneer je moeder voor de deur stond. Dat voelde echt super high tech.

Elke maand een techniekpakketje in je brievenbus

We mochten een Creation Crate proberen. Met mijn enthousiaste Technika 10 herinneringen in mijn achterhoofd zei ik natuurlijk ‘ja’. Creation Crate is een techniek pakketje dat je elke maand in de brievenbus krijgt. Er zit een duidelijke handleiding bij. Je kunt zelf kiezen hoe lang je abonnement loopt. Afhankelijk daarvan kost het pakketje zo’n 25 dollar (ongeveer 23 euro) per maand. Verzendkosten naar Nederland en België zijn daar al bij inbegrepen.

We kregen een moodlamp. Ik had in een filmpje een jong meisje blij horen praten over haar lamp en hoopte dan ook dat onze 6-jarige er helemaal voor zou gaan. Uiteindelijk bleek dat toch vooral papa te zijn, maar eerlijk is eerlijk… hij had er wel enorm veel lol van. En eigenlijk wilde hij zelf wel een abonnementje…

programmeren voor kinderen robotics

Met Creation Crate leer je vooral programmeren en ‘robotics’. Toegepast programmeerwerk zeg maar. Want als je na wat gefrutsel met draden en codes opeens een lampje aan kunt doen in verschillende kleuren heb je toch al een leuke basis voor het programmeerwerk dat voor onze kinderen waarschijnlijk basiskennis zal gaan worden.

Ik vermoed dat techniekkids van een jaar of 8 wel echt warm lopen voor deze pakketjes en er ook de aandacht voor kunnen houden. Zelfs als papa het even overneemt omdat hij het niet kan laten zelf ook te frutselen. Het pakketje is ook niet uitsluitend bedoeld voor kinderen, want ook volwassenen hebben hier echt nog wat van te leren!

programmeren voor kinderen robotics

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies