Zo fleur je de tuin op voor de winter

Zo fleur je de tuin op voor de winter Tuesday November 11, 2014

Je mag haast wel een zonnebril opzetten als je naar mijn nieuwe picknicktafel kijkt. En dat in de herfst!

Natuurlijk heeft elk seizoen zijn charme, maar de kale takken en vlakten in de winter zijn niet echt mijn favoriet. De tuin oogt dan helemaal niet uitnodigend. Terwijl je dan toch ook lekker buiten wilt zijn? Als we een mooi pak sneeuw krijgen is dat geen probleem, maar op kille en grauwe dagen vind ik het maar een doffe boel. Tijd voor KLEUR!

Kleurrijke wintertuin

Wij hebben niet echt veel ‘tuin’. Wel veel oppervlakte, maar dat wordt met name gevuld door gras, een paar speeltoestellen, moestuinbakken, een grote schuur en een paar fruitboompjes. Dat klinkt misschien nog veel, maar het is toch echt 95% gras en terras. Mijn poging om dat op te vrolijken begon met de picknicktafel. Niet zomaar een, maar een turqouise picknicktafel. Een ontzettende knalkleur. Het in elkaar zetten was natuurlijk een groot feest. De zuivere klustijd was nog geen uur. Maar met de hulp van mijn kleine vriendjes deed ik er zeker twee uur over om de picknicktafel in elkaar te zetten.

Led-lampjes kleuren de nacht

Behalve de picknicktafel hingen we ook weer led-verlichting op. Vrolijke balletjes van de Ikea, die gekoppeld zijn aan een zonnecel. De lampjes gaan vanzelf aan als het donker wordt. ‘s Avonds branden de lampjes dus al rond een uur of zes. Let er even op dat je de verlichting kiest, die geschikt is om buiten op te hangen. Waarom zou je alleen vrolijke lampjes in je tuin hangen als het kerst is?

Ze bestaan echt! Winterlplanten

Uiteindelijk is het natuurlijk gewoon een tuin waar de natuur haar feestje mag vieren. Daarom zijn winterplanten ook een must.
Zoek daarbij ook uit hoe deze planten er zomers bijstaan. Heb je ook al bloembollen in de grond gestopt? Dat moet voor de winter en daar krijg je in het voorjaar heel veel kleur voor terug.

Tip! Voorjaarsbloeiende bollen kun je het beste planten voor de eerste nachtvorst. In principe kun je de hele periode september tot december bloembollen poten, maar voor de eerste nachtvorst is wel aan te raden. Dit jaar kan het dus nog!

gekleurde tuinbank

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies