Eten als apen

We gaan met kleine kinderen naar een verjaardag voor grote mensen. En mijn kinderen wachten altijd keurig met lekkernijen pakken en knoeien nooit. Yeah right…

We waren afgelopen week op verjaardagsvisite bij de buurman. Dat doen we graag. De buren hebben namelijk de goede gewoonte om de tafel vol te zetten met lekkere hapjes. Op tafel staan dan gewone Hollandse verjaardagshapjes zoals worst en kaas, maar ook veel groente zoals tomaatjes, komkommer, paprika en wortels. Bovendien zijn de taarten, die de buurvrouw bakt overheerlijk. O, ja en het is natuurlijk ook gezellig, daarvoor komen we ook.

Kinderen op een verjaardag, als dat maar goed gaat

Mijn kinderen genieten met volle teugen van alle bakjes met lekkernijen. Ze proeven een klein stukje van de taart maar duwen ondertussen alvast een olijf en een droge cracker naar binnen.

Op Kiind las ik al eens een artikel over de monkey platter waar kinderen zelf van mogen eten wat ze willen, net als apen. Het past helemaal in onze stijl van leren eten zonder potjes en direct kauwen op hele stukken.

En zo ziet het er op deze verjaardag ook uit: eten als apen. Nu wil ik heus niet dat mijn kinderen zich super keurig en stijfjes gedragen, maar de gulzigheid waarmee ze aanvallen en blijven eten van de hapjes is wel erg over de top. Dus daar heb ik iets op bedacht. We vragen de buurvrouw om bakjes en daar mogen ze aantal lekkere dingen in doen en die opeten. Combinaties maken niet uit! Alles is immers goed!

Foto: de leuke bakjes van Biobu van bamboe. De kleurstellingen zijn zo mooi.

O, ja en over eten als apen gesproken; hier vind je voorbeelden van traktaties met banaan. Ook altijd goed!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies