Nature Babycare luiers test

Nature Babycare luiers test Sunday April 25, 2010

Wegwerpluiers, maar dan eco. Zelfs voor een fan van wasbare luiers is het fijn om af en toe te kunnen overstappen naar wegwerpluiers, maar dan wil je wel de beste eco luiers. Onderweg, bij de oppas of bij diarree.

Nature Babycare luiers van het Zweedse merk Naty zijn voor 70% biologisch afbreekbaar. Voor de ecomama die toch kiest voor wegwerpluiers omdat het heel soms wel degelijk even makkelijker is. Vooral als je onderweg bent, je kindje erg veel poept of omdat je niet teveel wilt wassen. Op zoek naar de beste eco luiers in de wegwerp versie.

De luiers zijn bedacht door Marlene Sandberg. Eens advocate in Zweden, nu eigenaar van Naty AB. Zij vindt het uitwassen van luiers teveel werk en besloot zich daarom in te zetten voor een beter milieu door een alternatief te ontwikkelen.

Voordelen en nadelen

De luiers van Naty Nature Babycare luiers zijn niet volledig biologisch afbreekbaar. Ze mogen niet in de groene container en eindigen dus via de vuilnisbak in de verbrandingsoven. Het lijkt voor de hand liggend maar het zou dus pas echt nuttig zijn als de luiers 100% biologisch afbreekbaar zouden zijn. Naty streeft ernaar zo’n luier te ontwikkelen.

Nature babycare luiers

Naam testluier: Nature babycare (Naty)
Maat: midi 4-9 kilo nr. 3
Kleur: wit met blaadjes of bloemetjes
Opvallend: in vergelijking met andere merken wegwerpluiers voelen ze iets meer aan als papier
Status testbaby: drie maanden alweer en 6,2 kilo. Hij zit net in één of andere rare overgangsfase van vijf poep luiers op een dag naar één om de dag. Plast ontzettend veel.

Eerste indruk van de Nature Babycare luiers In tegenstelling tot wasbare luiers is deze luier erg klein en licht. Ter vergelijking heb ik er ook even een pamper bijgepakt. Die voelt zachter aan, maar vooral de buitenkant.
Vervanging Floep! Uit en de volgende weer aan.
Prijs Een pak newborn Nature Babycare luiers kost 5,70 euro.
Pasvorm Prima. Verbeterd zelfs. Ik heb afgelopen week een nieuw pak gekocht en opeens zijn de flapjes aan de zijkant langer waardoor je de luier beter om de buik van de baby kan laten aansluiten.
Lekken en absorptie De luier kan vrij veel vocht opnemen en wordt dan ook groot en zwaar. Dat vind ik zelf erg handig omdat je dus makkelijk kunt voelen of je de baby moet verschonen.
Materiaal De conventionele plastic buitenlaag van de Nature Babycare luiers is vervangen door een biologisch afbreekbaar materiaal dat is gemaakt van maïszetmeel en cellulosevezel. Beide zijn natuurlijke materialen. Dit materiaal is waterdicht maar kan desondanks toch ademen.

Deze buitenste luchtdoorlatende laag is gebaseerd op maïszetmeel dat vrij is van genetische manipulatie. Verder bevat deze laag natuurlijke toevoegingen en een polyester dat onder de juiste omstandigheden 100% biologisch afbreekbaar is.

De absorberende laag van een Nature Babycare-luier bestaat eveneens uit een biologisch afbreekbare en chloorvrije cellulosepulp, vermengd met een kleine hoeveelheid superabsorberende korrels. Deze laatste zijn nodig om het absorptievermogen van de luier te verhogen, waardoor u de luier minder vaak hoeft te verschonen.

Conclusie

Gelukkig kan ik door deze luiers met een gerust hart af en toe de wasbare luiers thuis laten.

Waar zijn de Nature Babycare luiers te koop?

Ik vind het een groot nadeel dat de luiers alleen verkrijgbaar zijn bij de Etos. Dat is namelijk net de enige drogist die ik niet in de buurt heb. Dat zal je altijd zien natuurlijk. Je kunt de Naty Nature Babycare luiers tegenwoordig ook online bestellen bij Big Green Smile. Wat vind jij de beste eco luiers?

Zwanger en op zoek naar de beste eco luiers

Ben je zwanger? Van harte gefeliciteerd! En hartstikke goed dat je de beste eco luier zoekt. Je kunt ook wasbare luiers overwegen (ook alleen als luier voor thuis), daarvan zijn er ook een flink aantal getest op deze site. Ik ben heel benieuwd naar luierervaringen van verse mama’s!

En zie je door de luiers het bos niet meer, dan blader je toch gewoon even door artikelen over lekker eten, hypnobirthing (nee, niet eens zo zweverig) en hoe je zelf een mobile maakt voor je baby Enjoy!.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies