Wasbare luiers Easy Fit van Tots Bots

Wasbare luiers Easy Fit van Tots Bots Tuesday November 27, 2012

Paars, roze, groene of wasbare luiers met prints: ze zijn er allemaal. En de vooroordelen over lekken mag je ook door de wc spoelen.

Wasbare luiers zijn helemaal hip. Niet alleen het gebruik van de wasbare luiers trouwens, maar ook de luiers zelf. Kijk nou hoe stoer de billen van mijn dochter eruit zien in de nieuwe Tots Bots Easy Fit van Kaatje Katoen! Ik (nou, ja mijn dochter) probeerde de luier uit en zette de feiten op een rijtje.

Tots Bots

Naam testluier: Easy Fit Tots Bots (alles in één)
Maat: Eén maat! De drukknopen aan de voorkant kun je gebruiken om de maat in te stellen. De luier is bedoeld voor baby’s van 3,6 tot 16 kilo.
Kleur: Hippe paarse print
Status baby: Ruim één jaar. Poept doorgaans keurig tussen de lijntjes maar wil zelf graag de luier om en af doen. En dat ook nog terwijl ze staat.

Eerste indruk Beauty! Echt een stoere meidenluier. Het materiaal voelt heel degelijk aan.
Vervanging Gelukkig heeft de luier klittenband want met drukknopen kunnen we in deze fase helemaal niets. Je kunt de luier vooraf invouwen dus gelukkig maar één handeling. Overigens is de luier wel verkrijgbaar met drukknopen voor de liefhebbers met brave baby’s.
Prijs De luier kost 24,95 euro per stuk. Maar dan heb je wel een luier die je kunt gebruiken tot je kindje zindelijk is.
Pasvorm Mooi! Ik vind de afwerking aan de zijkant lekker strak.
Lekken en absorptie De absorptie is zo goed dat ik er steeds aan twijfelde of ze geplast had.
Materiaal Er zit een doekje van fleece bij. Maar eerlijk gezegd gebruik ik liever wegwerpdoekjes. En dat terwijl het doekje van fleece wel onwijs zacht is. De buitenkant is gemaakt van polyester met een polyurethaan coating aan de binnenzijde tegen het doorlekken.

Conclusie

Echt een mooie degelijke luier in een hip jasje. Ik heb weleens soepelere luiers gezien, maar na verloop van tijd ben ik meer waarde gaan hechten aan iets stevigere luiers. Die zijn makkelijker om te doen en blijven beter zitten. Ondanks dat je intuïtief het liefst de aller allerzachtste luier zou willen uitkiezen.

PS ben je je aan het oriënteren op de beste luiers voor jouw baby en twijfel je over wasbare luiers? Je kunt ook deels wasbare luiers gebruiken en deels wegwerpluiers. Van de wegwerpluiers vind ik zelf die Nature Babycare de beste eco luiers. En ook erg leuk: de zwangere Linda schreef een gastblog over haar zoektocht naar de beste eco luiers.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies