Zo maak je zelf simpel heerlijke mueslirepen

Zo maak je zelf simpel heerlijke mueslirepen Sunday October 18, 2015

Femke maakt al heel lang regelmatig deze lekkere mueslirepen en ze vervelen nog steeds niet! Gezond zonder chemische toevoegingen, gezoet met honing (nog steeds wel een flink zoetmiddel dus eet ook dit met mate) en vol goede vetten van pompoenpitten en zonnebloemzaden!

Je kan eindeloos variëren met allerlei ingrediënten zoals chia zaadjes, noten, rozijnen, gojibessen en cranberry’s. Ik werk alleen met biologische producten maar mocht je dat niet kunnen of willen dan is het wel goed om in elk geval biologische citroenen te gebruiken.

hoe-maak-je-zelf-muesli-repen-recept

Met welke ingrediënten maak je zelf mueslirepen?

Je kan voor de eerste keer de ingrediënten halveren en een cakeblik gebruiken maar voor een grote bakplaat of ovenschaal vol heb je het volgende nodig:

  • 260 gram havervlokken (liefst glutenvrij)
  • 120 gram gemengde noten en zaden (ik gebruik pompoenpitten en zonnebloempitten maar zoals hierboven beschreven kan je eindeloos variëren. Let er bij chia zaad wel op dat het vocht kan absorberen dus dat je er niet teveel van gebruikt)
  • 150 gram ontpitte dadels
  • rasp van 2 citroenen
  • 2 eetlepels kaneel
  • 140 gram honing (minder mag zeker, dit vind ik al vrij zoet), of ahornsiroop (is minder zoet)
  • 4 eetlepels water
  • 4 flinke eetlepels kokosolie (met kokossmaak)
  • kokosrasp naar behoefte (ik gebruik veel!)

hoe-maak-je-zelf-muesli-repen-recept
hoe-maak-je-zelf-muesli-repen-recept

Hoe maak je de mueslirepen?

Verwarm de oven voor op 200 graden en gebruik bakpapier voor je bakvorm. Doe de dadels, pitjes, zaden en noten in de blender en doe de haver erbovenop. Blend totdat in elk geval de dadels kleine stukjes zijn geworden en doe alles in een kom samen met de citroenrasp, de kaneel en de kokos.

Verwarm in een pannetje de kokosolie met het water totdat het gesmolten is en voeg daarna de honing toe. Mix al het droge met het natte en als het een wat kleffe substantie is doe je het in de ovenschaal of in het cakeblik. Goed verdelen en aanduwen met een lepel en zet het voor 25-30 minuten in de oven totdat het goudbruin kleurt.

hoe-maak-je-zelf-muesli-repen-recept
hoe-maak-je-zelf-muesli-repen-recept

Haal uit de oven en maak alvast inkepingen met een mes waar je de repen wil snijden of breken. Laat daarna goed afkoelen voordat je het gaan snijden, anders valt de reep uit elkaar. En mocht dat wel gebeuren dan heb je een lekkere cruesli voor het ontbijt!

Bewaren in de koelkast (kan wel aantal dagen) of invriezen zodat je regelmatig wat mee kan nemen naar het werk of school.

Zo simpel is het om zelf een mueslireep te maken!

Succes!

Over Gezond met Femke

Ik ben Femke, getrouwd, moeder van 2 dochters, woonachtig tussen de Friese weilanden en natuurvoedingsadviseur. Ik geef persoonlijk advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en supplementen. Daarnaast probeer ik bewustwording te creëren over het gebruik van plastic en andere schadelijke producten die we dagelijks gebruiken, zoals in verzorgingsproducten. Ook geef ik lezingen en workshops op bij voorbeeld scholen, sportclubs of gewoon voor geïnteresseerden. Op mijn website kan je meer over mij lezen en op mijn Facebook pagina post ik regelmatig lekkere recepten, nieuwsfeitjes of interessante links en weetjes!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies