redactie gastblogsters ecomama

Ik noem ze ook wel de keukentafel kletsers. De gastblogsters van ecomama zijn altijd betrokken en gezellig. Ik kan ze altijd alles vragen en het zijn stuk voor stuk schatten van vrouwen. Ook al heb ik sommige nog nooit in real life ontmoet, want tja, zo easy is dat niet als je met jonge kinderen in verschillende delen van Nederland woont. En toch… altijd dat gevoel dat ze allemaal gezellig aan de keukentafel zitten.

Ik, Paula

paula nordhauzen ecomama gastblogster Kickstarter van ecomama.nl en ecoweetjes.nl. Meestal zet ik er niet eens bij dat ik een blog geschreven heb. Want eigenlijk schreef ik altijd alles totdat het zo gezellig werd aan de keukentafel dat de gastblogsters vriendinnen werden en ook zo lekker mee gingen schrijven. Ik vraag niet eens om artikelen, ze brengen zelf de leukste ideeën mee.

Zelf heb ik drie koters. In de opvoeding zoek ik – en vele ouders met mij – naar de balans tussen vrolijk en makkelijk de dag doorkomen en het maken van duurzame en bewuste keuzes. Daar word ik steeds handiger in, maar ik blijf natuurlijk ook struikelen. Ook in het bos struikel ik regelmatig want we zijn veel buiten en ik doe een poging weer wat te sporten. Over al dat soort dingen schrijf ik hier.

Gastblogster Linda

linda triest flens ecomama gastblogsterIk ben Linda getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda werd bijna wereldberoemd door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen tijdens Project Kledingstop. Daarmee is ze zelf een echte bewuste en minimalistische fashionista geworden. In haar blogs schrijft ze over eerlijke mode, anders omgaan met kleding kopen en deelt ze haar vragen én gouden tips op het gebied van mode. Ze is ook nog eens gek op lekker koken.

Over Stella

stella koekkoek gastblogsterHoi, ik ben Stella Koekkoek, mama van drie lieffies (8, 6 en 2 jaar) en getrouwd met mijn lieve man, Magchiel. Ik woon in Dordrecht en eigenaresse van de webwinkel en winkel: Kind Zo Blij. Een (web)winkel met biologische kinderkleding voor 0 tot 6 jaar. De kleding is niet alleen biologisch maar ook fairtrade. Naast de kleding een boel andere leuke blijmakers.

Als moeder van twee jongens vond ik het lastig om leuke biologische en fijn zittende jongenskleding te vinden. Toen dacht ik: ‘ik ga het zelf doen’! Sinds oktober 2015 heb ik samen met mijn vriendin Nelleke een een winkel in het centrum van Dordrecht en kregen wij elke dag de vraag, waarom geen meisjeskleding? Vanaf nu kun je voor jongens EN meisjeskleding bij ‘kind zo blij’ terecht.

‘Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen’

Stella schreef ook een fantastische blogpost over haar dagje uit met de kinderen naar Tiengemeten oftewel Moddereiland.

Over Gezond met Femke

femke elverdink gastblogsterIk ben Femke, getrouwd, moeder van 2 dochters, woonachtig tussen de Friese weilanden en natuurvoedingsadviseur. Ik geef persoonlijk advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en supplementen. Daarnaast probeer ik bewustwording te creëren over het gebruik van plastic en andere schadelijke producten die we dagelijks gebruiken, zoals in verzorgingsproducten. Ook geef ik lezingen en workshops op bij voorbeeld scholen, sportclubs of gewoon voor geïnteresseerden. Op mijn website kan je meer over mij lezen en op mijn Facebook pagina post ik regelmatig lekkere recepten, nieuwsfeitjes of interessante links en weetjes!

Femke schreef eerder op ecomama.nl artikelen over zelf hoestdrank of bijenwasdoeken maken, tips om minder plastic te gebruiken en hoe je zelf mueslirepen kunt maken.

Over gastblogster Esther

Esther Dekker (1979) woont in de prachtige Hanzestad Kampen. Ze is taalwetenschapper, logopedist en moeder van vijf kinderen. Ze heeft altijd iets te haken, iets te breien en iets te lezen.

Zodoende is Esther ook altijd enthousiast te krijgen voor een boekreview, bijvoorbeeld die van het hilarische boek Van achter het behang tot over je oren.

Over Anne Mathilde

Wist je dat de familie Abraham al vaker voor Ecomama schreef? Zo gingen ze met zijn allen naar de Kids Climate Conference in 2014. Ischa en Rivka mochten zelfs Prinses Laurentien interviewen en Anne Mathilde deelde al eens haar gezinstips en in 2010 deed ze mee aan de Viva la Mama rubriek. Papa Roel schreef het hilarische boekje Wederwaardigheden. Genoeg te lezen dus!

Over Sylvie Zuidam

Sylvie ZuidamSylvie Zuidam (1970) deed de hbo-opleiding verpleegkunde en werkte in diverse velden van de gezondheidszorg. Zij werd in 1994 voor het eerst moeder en kreeg vijf kinderen, onder wie een tweeling.

Sinds vijftien jaar geeft Sylvie adviezen aan ouders met baby’s en in 2011 begon zij een weblog om nog meer ouders te kunnen informeren. Door het bloggen ontdekte zij de kracht en het bereik van schrijven. Haar weblog heeft ruim 50.000 unieke bezoekers per maand.

En zij ontdekte meer: de positieve reacties van ouders op de inhoud van haar blogs en schrijfstijl. Deze reacties vormden de inspiratie voor het schrijven van het boek Slapen als een baby.

Over gastblogster Ageeth

Ageeth HendriksPluk de dag! Dat is het motto van Ageeth. Ze woont in Zwolle met manlief Guido en miniheld Kyan (2006). Door fibromyalgie en bekkeninstabiliteit heeft Ageeth de kleine dingen in het leven leren waarderen, maar van nature wil ze graag groots dromen. Daarom zoekt Ageeth naar haar manier om de wereld duurzamer te maken.

Ze blogt, is gepassioneerd medewerkster van GreenJump en schrijft af en toe wat voor Ecomama.nl.

Ageeth schreef eerder al een zelfmaak blogs over zelf wasmiddel maken, stevia poeder maken, zelf ijsjes maken en zelf handzeep maken.

Gastblogster Annemieke

annemieke dubbeldeman gastblogsterAnnemieke schrijft, fotografeert en kookt. Als mama leert ze haar twee kleine heren graag allerlei smaken en structuren ontdekken. Over die avonturen schrijft ze op de Eetfestijn voor Baby & Dreumes. Maar ook voor de grote eters en liefhebbers van fotografie houdt ze haar ontdekkingen bij op haar eigen blog Rozemarijn. Daarnaast is ze ook nog culiredacteur bij Vegatopia.

Op Ecomama schreef ze eerder ook over borstvoeding als waterval en Borlottibonen.

Maud Verwegen

Gastblogger MaudMaud Verwegen (26), en woont met haar dochter (4) in Den Bosch. Ze werkte eerder organiseerde ze workshops voor jongeren en werkte ze voor diverse groene bedrijven en projecten. Binnenkort gaat ze terug naar school; de voltijd-opleiding PABO, waar ze hoopt haar visie voor duurzaamheid met onderwijs te vermengen.

Eerder schreef ze voor Ecomama een blog over hoe je groene voornemens in de opvoeding nogal eens onderuit geworpen worden door de realiteit, en deed ze een review over duurzaam wasbaar maandverband. Leuk om te weten; In 2017 wordt haar eerste boek, In Beeld, verwacht!

Over Sacha Grootenboer

Gastblogger Sacha GrootenboerSacha Grootenboer is moeder van drie kinderen en is een groot voorstander van duurzaam opvoeden. Zij heeft een duidelijke visie over het ouderschap en deelt graag haar ideeën met anderen. Sacha heeft verschillende therapeutische opleidingen gevolgd, maar gelooft vooral in het luisteren naar je eigen gevoel. In haar webshop OpZijnPlek verkoopt Sacha allerlei leuke producten waarmee kinderen lerend kunnen spelen zoals veel buitenspeelgoed en ook leuke producten voor scholen. Sacha schreef ook ‘spelen met wat er al is’.

Over Wilma

Gastblogger Ecomama Wilma RuigWilma is moeder van Anne (8) en Marijn (6) en is helemaal verslingerd aan haken. Op haar blog Lutjehaakt deelt ze patronen en tutorials voor andere haakliefhebbers.

Eerder schreef Wilma over zelf een evenwichtsbalk maken in de tuin, zelf rokjes maken en Makedo recycle speelgoed.

Over Inge

Gastblogger Ecomama Inge BeverlooIk ben Inge Loos, 29 jaar, moeke van Fei, zwanger van een meisje en lach mij nog steeds de billen uit mijn broek met mijn hub Jonathan.
Tijdens de zwangerschap van Fei ging het roer om, dat zullen de hormonen wel geweest zijn, en werd mijn levensstijl steeds bewuster. Ook toen Fei er eenmaal was kreeg dit steeds meer aandacht. Niet alleen kies ik bewust, maar ben ik mij ook bewust. Ik ga graag zelf op onderzoek uit en zorg altijd dat ik goed geïnformeerd blijf, al is dat met bepaalde onderwerpen een uitdaging.

Genoeg uitdaging in ieder geval om door te gaan met iets wat steeds meer passie is geworden. Inmiddels eigenaresse (klinkt zo gaaf) van Feilloos Leven en docent Shantala Babymassage, naast mijn huidige baan op een woongroep met jongeren met een licht verstandelijke beperking en gedragsproblemen. Ik hoop mijn passie, kennis en ervaring te kunnen blijven ontwikkelen en vergroten en anderen hiermee te inspireren.

Over Esther Sinke

Gastblogger Ecomama Esther SinkeHoi, Ik ben Esther Sinke en samen met mijn man en drie kinderen (Line 3, Nico 1, Gini 0) woon ik op kruidenboerderij Biosfeer Groede in Zeeuws Vlaanderen. Op dit moment vullen mijn dagen zich vanzelf, met alle dagelijkse klusjes samen met de kinderen. In alle ‘tijd’ die ik vind op een dag maak en ontwerp ik kinderkleding.