Slapen als een baby (en dat geldt dus ook voor mama)

Slapen als een baby (en dat geldt dus ook voor mama) Wednesday November 4, 2015

Leg dit boek maar onder je kussen! Op een lijn komen met je baby. Als je een nachtouder bent, dan weet je hoe moeizaam dat kan zijn. En als aanstaande ouder vraag je je misschien af of je je op nog meer moet voorbereiden dan een mooi setje kleding en de lijst van het kraampakket. In de praktijk is ‘slapen’ niet voor alle baby’s en nieuwe ouders een vanzelfsprekendheid (en dan heb ik het nog lang niet over ‘doorslapende’ baby’s).

Ik heb drie kinderen, drie slechte slapers en heb geloof ik niet meer dan drie keer een nacht ‘doorgeslapen’ in de afgelopen zes jaar. Inmiddels is dit mijn ritme. En het echte drama is er inmiddels ook wel af nu de jongste net twee jaar geworden is. Maar die eerste maanden! Of beter… dat eerste jaar met een baby was ik een wandelende zombie. En een zombie zijn is niet gezellig voor je andere kinderen, je partner én voor jezelf. Ik heb regelmatig met mijn handen in het haar gezeten als mijn baby weer uren aan het huilen was ‘s nachts. Overigens zat vriendlief net zo naast me. Natuurlijk wilde ik wel hulp, maar weet je? Soms is dat er gewoon niet en ga je er het allerbeste van maken. Dat lukte me met hulp van de tips van Sylvie Zuidam. Natuurlijk hielp haar jarenlange ervaring met jonge gefrustreerde ouders, maar vooral haar persoonlijkheid – luisterend, open en ondersteunend – was erg fijn.

Na vele ouders op de meest gekke manieren van tips te hebben voorzien was het ein-de-lijk tijd om een boek te schrijven.

Wat je wél mag verwachten van het boek

Slapen als een baby is:

  • een dun boek – want wie heeft er nou zin in een encyclopedie lezen als je het liefst zou slapen?
  • een slim boek – door simpele lijstje en direct toepasbare tips
  • een genuanceerd boek – zo dun en genuanceerd? Ja, want Sylvie zal de eerste zijn die je adviseert om naar je kind te kijken om te oordelen of die tip voor jou van toepassing is.
  • een begeleidend boek – in begrijpelijke taal krijg je stapjes voorgeschoteld, die je nu direct kunt gaan toepassen
  • een boek dat vertrouwen geeft – want onzeker word je al genoeg van de stuurlui aan wal
  • een voorbereidend boek – zonder aanstaande ouders de stuipen op het lijf te jagen krijgen ze wel een realistisch beeld van de babywereld waarin sommige baby’s altijd lekker slapen en anderen schijnbaar nooit

In minder dan 80 pagina’s krijg je het gevoel dat je met Sylvie aan de keukentafel zit en ze precies de antwoorden geeft voordat je je vraag hebt kunnen stellen. Mijn persoonlijke favoriete tips zijn het dragen in een draagdoek, het herkennen van vermoeidheidssignalen en het leren accepteren (nu vind ik dat een goede tip, twee jaar geleden was dat echt zo’n tip die ik direct wilde geloven maar slecht kon toepassen).

Klinkt het al als een handig boek? Ik heb je nog niet eens verteld dat je in de flap binnen een seconde een lijstje van hongersignalen en een lijstje met vermoeidheidssignalen terug kunt vinden. In zekere zin lijkt het net een reisgids van een vreemd land hier ver vandaan. Waarvan je de 10 belangrijkste vertalingen krijgt. ‘Ooooooh! Ik wist niet dat dat betekende! Dit verklaart een heleboel.’

Leg het onder je kussen

Ben jij een van die ouders, die denkt alleen te zijn in een wereld van slapende baby’s? Dan brengt dit boek je stresslevel weer op peil. Je bestelt het boek simpel via de site van slapen als een baby.

Weltrusten.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies