Dit Is Een Goede Gids

Dit Is Een Goede Gids Tuesday December 12, 2017

Linda is super fan van dit boek en van de schrijfster Marieke Eyskoot. Want Marieke maakt duurzaam shoppen tenminste toegankelijk. En eigenlijk ook best sexy.

Een van de meest gestelde vragen als het gaat over duurzame producten is: waar kan ik die vinden (en kopen)? Eerlijk en duurzaam geproduceerde kleding, schoenen en speelgoed is nu eenmaal niet in elke winkel te koop. Voor iedereen die met deze vraag rondloopt, of die familie en vrienden wil laten zien dat er in Nederland heel veel mooie bedrijven zijn waar je met vertrouwen je inkopen kunt doen, schreef Marieke Eyskoot: ‘Dit is een goede gids (voor een duurzame lifestyle)‘.

Marieke Eyskoot

Wellicht ken je Marieke al van haar boek en app ‘Talking Dress‘. Ooit begonnen bij de schone kleren campagne, is Marieke al jarenlang een van de drijvende krachten achter het verduurzamen van de Nederlandse (kleding)industrie. Op een positieve manier wil zij de consument bewust maken van het feit dat wij bij elke aankoop invloed hebben op de herkomst van onze gebruiksvoorwerpen. Zoals ze in het voorwoord zegt: ‘Elke keer dat je iets koopt, zegt je eigenlijk tegen de maker: Ik vind het goed wat jij doet, hier heb je mijn geld om ermee door te gaan’.

In het boek is zoveel te lezen wat de moeite waard is, dat ik er een enorme blogpost van zou kunnen maken, maar ik geef nu een overzicht en raad je aan de rest zelf te lezen. Heerlijk nu het weer tijd is om ‘s avonds met een kleedje en een beker (fairtrade) chocolademelk op de bank te kruipen.

Thema’s

Het boek bestaat uit een aantal thema’s; kleding&accessoires, verzorging, eten, wonen&werken, vrije tijd en weten. Binnen deze thema’s wordt informatie gegeven, er zijn interviews met producenten en een handige adressen gids. Er staan verhalen in van bekende mensen zoals Floortje Dessing, Yzno van Zanten (Tony Chocolonely) en Safia Minney (People Tree). Inspirerende verhalen van mensen die vanuit het idee dat ze iets kunnen bijdragen aan een betere wereld hun bedrijf of initiatief zijn gestart.

Green Kids

In elk hoofdstuk vindt je het onderdeel ‘Green kids’, geschreven door Laura de Jong (van het blog Laura en James). Zij geeft praktische tips voor moeders (en vaders!) voor duurzaam leven met kinderen. Handig voor ons als ecomama’s.

Zoals ik al eerder zei, ik zou een heel lang stuk kunnen schrijven over dit boek. Het is geen geheim dat ik groot bewonderaar ben van Marieke en haar werk, maar mijn enthousiasme over dit boek is moeilijk te vangen in een blogpost. Beoordeel het zelf, sla het boek eens open als je het tegenkomt, neem het mee uit de bieb of geef het kado en maak jezelf en een ander er blij mee. Wedden dat ook jij geïnspireerd raakt?
goede gids marieke eyskoot ervaring
goede gids marieke eyskoot ervaring

Gastblogster Linda

linda triest flens ecomama gastblogsterIk ben Linda getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda werd bijna wereldberoemd door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen tijdens Project Kledingstop. Daarmee is ze zelf een echte bewuste en minimalistische fashionista geworden. In haar blogs schrijft ze over eerlijke mode, anders omgaan met kleding kopen en deelt ze haar vragen én gouden tips op het gebied van mode. Ze is ook nog eens gek op lekker koken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies