Ferm

Ferm Thursday December 14, 2017

Zijn kinderen druk of temperamentvol? Als Ferm iets doet, dan doet hij het in elk geval met vol temperament! Esther las dit prentenboek met haar kinderen.

Tirza van Schie (van Lentezoet.nl) schreef een prentenboek ‘Ferm’ en het is, net als haar gedichten, hartverwarmend. Hanneke van der Meer maakte de illustraties, waarbij het de hoofdpersoon Ferm gebaseerd is op een tekening van Thirza’s oudste zoon.

Ferm doet niets half: knuffelen, plannen maken, boos worden. Dat is niet altijd fijn voor zijn zusje. Gelukkig is er een haai die hem leert wat belangrijk is als je goed bent in boos worden. In dit boek zitten lessen voor grote én kleine mensen, verpakt in een leuk verhaal met mooie illustraties. Mijn ferme meisje moest erg lachen om de dingen die Ferm zegt, ik moest lachen om de subtiele woordgrapjes.
kinderboek ferm van tirza van schie ervaring recensie

We konden er samen ook nog over doorpraten: achter in het boek staan handvatten voor een gesprek over boos zijn en goedmaken. Dat vind ik erg handig. Daarbij kun je samen wat vragen invullen.

Ik vind het knap hoe Thirza een belangrijke les kan verpakken in een leuk verhaal. De illustraties zijn mooi gemaakt en hebben toffe kleuren. Dat maakt het leerzaam én leuk om dit boek samen te lezen. Ik zou het zeker aanraden aan ouders van temperamentvolle kinderen, maar ook als je niet heel vaak heel boos wordt, is het een mooi boek!

Over gastblogster Esther

Esther Dekker (1979) woont in de prachtige Hanzestad Kampen. Ze is taalwetenschapper, logopedist en moeder van vijf kinderen. Ze heeft altijd iets te haken, iets te breien en iets te lezen.

Eerder las Esther al ‘Van achter het behang tot over je oren‘ en ‘Temperamentvolle kinderen‘.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies