Lees me voor! De mooiste versjes en verhaaltjes

Lees me voor! De mooiste versjes en verhaaltjes Tuesday April 25, 2017

Voorlezen kan hier soms uren duren. En soms maar een minuut. Boeken met versjes doen het altijd goed! Dit zijn de leukste voorleesboeken.

Ik werk momenteel samen met Kim en Matthijs aan een kinderboek ‘Het Enige Boek in je Koffer‘. Wat wordt ie gaaf! Niet alleen een top boek om mee te nemen op vakantie omdat er zoveel instaat, maar ook qua opmaak zo’n klassieker in je boekenkast. Er staan dan ook aardig wat versjes in.

Van versjes word ik zelf erg blij. In onze boekenkast staan een paar prachtexemplaren. De mooiste deel ik hieronder met je. Maar vergeet vooral niet om alvast een exemplaar van het Pip & MAKI boek ‘Het Enige Boek in je Koffer’ te reserveren!

Jij en ik en mijn rode fiets

Jujja Wieslander is in Zweden net zo geliefd als Annie M.G. Schmidt bij ons. Haar gedichten zijn op muziek gezet en generaties Zweden zijn ermee opgegroeid. Hans en Monique Hagen maakten er Nederlandse versjes van waarin ritme, klank en inhoud perfect in balans zijn.

Jij bent de liefste

Poëzieprentenboek met 23 niet al te lange gedichten of versjes over de gevoelens en belevenissen van een kleuter. Wederom met illustraties van Marit Törnqvist, maar die lenen zich dan ook erg goed voor versjes.

Ik blijf altijd bij je

22 gedichten over de liefde in alle vormen die je kunt bedenken. Een bundel van Sjoerd Kuyper.

ik blijf altijd bij je sjoerd kuijper kinderboek versjes

Nooit denk ik aan niets

In elk geval eindelijk een andere illustrator! Met de prenten van Charlotte Dematons is dit een prachtig boek.

monique hagen kinderversjes leukste voorleesboek charlotte dematons

Kom je verdwalen

Ik kende haar nog niet, maar Lotte van Dijck is met dit boek al tot de selectie van de kinderjury 2017 doorgedrongen. Tedere gedichten en platen die een combinatie zijn van foto’s en tekeningen.

‘Het Enige Boek in je Koffer

Natuurlijk zet ik hem er ook alvast bij! Het is mijn droom dat ons boek straks in alle boekenkasten staat. Naast versjes staan er ook korte en lange verhalen in met prachtige prenten.

enige boek in je koffer leukste voorleesboek vakantie voor kinderen

Welk boek raakte jullie echt?

Voorlezen is zo leuk en bovendien kunnen verhaaltjes en versjes jezelf ook echt aanspreken. Deel daarom een foto van jullie meest rake boek of mooiste voorleesmoment met de #leesmevoor. We zijn benieuwd!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies