‘Waar is de Olifant?’ – kinderboek met een wijze les!

‘Waar is de Olifant?’ – kinderboek met een wijze les! Sunday October 23, 2016

Femke houdt van lezen en haar kinderen hebben duidelijk deze genen geërfd. Als regelmatige klant van de bibliotheek worden boeken bij haar bijna letterlijk verslonden. Wij – ouders – lezen in leuke kinderboeken vaak al een wijze les en Femke was blij verrast dat er ook boeken zijn die ietsje verder gaan. ‘Waar is de Olifant’ van Barroux is zo’n boek!

Ontbossing en de gevolgen daarvan voor de dieren, daar gaat ‘Waar is de olifant’ over. Dat klinkt zwaar maar Barroux heeft er via prachtige tekeningen een heel toegankelijk kijk- en zoekboek van gemaakt. Eerder schreven we al eens over zijn andere boek; ‘Waar is de zeester?’ over de gevolgen van de plastic soep, ook zo’n aanrader. Het lijkt Barroux zijn missie om ook kinderen bewust te maken van hoe sommige mensen de aarde aan het ruïneren zijn. Door dit te doen via een boek zonder tekst kunnen ouders zelf bepalen wat een kind wel of niet snapt en ‘aankan’. Heel slim dus!

kinderboek over duurzaamheid

Het boek Waar is de Olifant kopen

Het boek is te verkrijgen bij Bol.com of YouBeDo. Als je het boek bij YouBeDo bestelt gaat 10% naar een goed doel, dat je zelf mag kiezen.

kinderboek over duurzaamheid

Over Gezond met Femke

Ik ben Femke, getrouwd, moeder van 2 dochters, woonachtig tussen de Friese weilanden en natuurvoedingsadviseur. Ik geef persoonlijk advies op het gebied van gezonde voeding, leefstijl en supplementen. Daarnaast probeer ik bewustwording te creëren over het gebruik van plastic en andere schadelijke producten die we dagelijks gebruiken, zoals in verzorgingsproducten. Ook geef ik lezingen en workshops op bij voorbeeld scholen, sportclubs of gewoon voor geïnteresseerden. Op mijn website kan je meer over mij lezen en op mijn Facebook pagina post ik regelmatig lekkere recepten, nieuwsfeitjes of interessante links en weetjes!

Femke schreef eerder op ecomama.nl artikelen over zelf hoestdrank maken, tips om minder plastic te gebruiken, super gezonde lunchtrommels voor de kinderen maakt en hoe je zelf mueslirepen kunt maken.

kinderboek over duurzaamheid

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies