Vrolijk kinderboek over plastic soep ‘Waar is de zeester?’

Vrolijk kinderboek over plastic soep ‘Waar is de zeester?’ Monday April 18, 2016

Wij lezen onwijs veel met de kinderen. Hoewel we proberen niet teveel speelgoed in huis te halen, zijn kinderboeken vrijwel altijd welkom. En mooie prentenboeken hebben zeker een streepje voor. Zo ook ‘waar is de zeester’ van illustrator Barroux.

Illustrator Barroux maakte eerder al het boek ‘Waar is olifant?‘ en nu is er het prentenboek ‘Waar is de zeester?‘.

Een boek zonder woorden met heel veel kleurige prenten. Het verhaal laat kinderen nadenken over hoe wij omgaan met onze planeet en gaat over de vervuiling van de oceaan. Zo leren kinderen al jong over de plastic soep in onze oceanen en dat dat door mensen wordt gecreëerd. Dat klinkt misschien als zware kost, maar voor kinderen is dit vooral een heel leuk prentenboek.

kinderboek-waar is de zeester ervaring review

Voor de jongsten

Mijn kinderen van 2, 4 en 6 lezen hem allemaal op hun eigen manier. Mijn zoon van 6 vindt het zoeken naar de zeester, kwal en clownvis te makkelijk. De verhaallijn was voor hem eventjes wel interessant maar het is niet een boek dat hij steeds weer pakt. Mijn zoon van 2 daarentegen heeft nu een zeester-fase. Hij zoekt dus op elke bladzijde de drie figuren, maar hij kan ook zelf het verhaal er al bij vertellen. Spoiler: vissen zwemmen – steeds meer spullen – zee is vol – vissen kunnen niet meer zwemmen – hoe kan dat nou? – spullen teruggeven aan mensen – vissen kunnen weer zwemmen. Hier in huis is het boek dus vooral een succes bij de jongsten.

Door de vrolijke illustraties is het boek geen zware kost. Tegelijk vind ik het wel belangrijk om af en toe even te laten zien dat niet iedereen netjes met de natuur omgaat en waarom ze dat wel zouden moeten doen. Door zo’n boek krijgen ze dat toch al een heel klein beetje mee en nog op een vrolijke manier ook.

kinderboek-waar is de zeester ervaring review

Het boek ‘Waar is de zeester?’ kopen

Het boek is te verkrijgen bij Bol.com of YouBeDo. Als je het boek bij YouBeDo bestelt gaat 10% naar een goed doel dat je zelf mag kiezen.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies