Fijne kleding voor je kleintje

Fijne kleding voor je kleintje Monday March 19, 2018

Kleurrijke kleertjes voor je baby of peuter. Met een goed verhaal, duurzaam en mooi. Zo fijn als er een webshop is waarbij je van duurzaamheid zeker kunt zijn.

Duurzaam leven wordt steeds makkelijker. Ook kleding kopen doen we (gelukkig) massaal al iets bewuster sinds we de verhalen kennen van de mensen die de kleding maken. Toch is het nog een uitdaging om te zorgen dat kleding eerlijk gemaakt is en ook van duurzame materialen is gemaakt.

Bij Het Groene Schaap wordt daar heel bewust mee omgegaan. ‘Bio baby- en kinderkleding met aandacht voor herkomst en oorsprong’ noemen ze dat zelf. En dat blijkt! Het bijzondere merk Kutuno komt uit India. Door een kledingstuk van Kutuno te kopen draag je bij aan schone landbouw en je ondersteunt de teelt van biologisch katoen.

label bio katoen duurzame babykleding

Die bijdrage lever je niet alleen door een van de rompers of jumpsuits te kopen van bio-katoen, maar ook actief omdat jouw aankoop het project Chetna steunt. Door het oprichten van coöperaties krijgen boeren de vrijheid om zelf voor de teelt de zorgen. Het hele project ondersteunt gifvrije katoen teelt en eerlijke handel. De aanverwante fabriek die het katoen opkoopt van de coöperaties heeft daarnaast tevens een beleid van respect voor zijn werknemers, een eerlijk uurloon en gezonde arbeidsomstandigheden. Dat klinkt voor ons misschien best logisch. Maar dat is het juist in een productieland als India helemaal niet.

Wat zo fijn is aan kleding waarbij oog is voor de herkomst. Is dat het vaak ook heel degelijk is qua stevigheid en naaiwerk. Geen loshangende draadjes of wegvliegende drukknoopjes. In plaats daarvan zie je stevige stiksels en zijn de drukknoopjes bijvoorbeeld ook nikkelvrij.

label bio katoen duurzame babykleding

Webshop het Groene Schaap heeft trouwens niet alleen kleding, maar ook verzorgingsproducten.

label bio katoen duurzame babykleding

Dit leuke rompertje gaat naar gastblogster Anke die op het punt staat om te bevallen. Want hoe schattig ik die kleine kleertjes ook vind… mijn kids gaan er niet meer inpassen. Toch is het fijn om juist zo’n adresje te hebben voor kraamcadeaus!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies