Hallo zomerjurkjes

Hallo zomerjurkjes Wednesday May 31, 2017

De eerste blote benendag betekende natuurlijk half geschoren benen en verfrommelde zomerjurkjes die snel uit een doos getrokken werden. Dit nieuwe jurkje mag nu ook bij de collectie en het ergste melkfleseffect is wel van mijn benen af.

Vroeger (ik gok zo’n 12 jaar geleden). Toen een vriendin van mij in Barcelona woonde en ik daar graag op visite ging, ontdekte ik het merk Skunkfunk. Super leuke vrolijke kleding, perfect voor paspoppen. Ik paste er nooit in. En dus ging het merk van mijn lijstje. Totdat… Ellen van Love, Peace & Joy me mailde over een nieuwe collectie Skunkfunk. En wat zag ik? Modellen met normale vormen en maten. Jeuj, tijd om te testen!

Dit jurkje heet ‘May’. Het is echt dunne stof wat het heel comfortabel en luchtig maakt. Geen super slimfit, want het buikje moet natuurlijk wel een beetje verstopt worden. Wat op echt warme dagen ook super handig is, is de print. Want je ziet gewoon simpelweg minder zweetvlekken (of koffievlekken zoals ik altijd weet te maken).

skunkfunk jurkje

Duurzaam zomerjurkjes kopen

Ik zeg je eerlijk dat ik in de Barcelona-tijd nog niet zo bezig was met duurzaamheid. Maar inmiddels koop ik niet zomaar alles meer. Wat blijkt? Skunkfunk voldoet aan mijn basiseisen. Ze gebruiken alleen stoffen van biologisch katoen, lyocell, recycled polyester of linnen en daarnaast is alle kleding GOTS gecertificeerd. Daarmee is er in elk geval een aardige basis. Bovendien ondersteunt Skunkfunk een sociaal project waarmee boeren in India gesteund worden. Dat is belangrijk voor de gemeenschap, maar ook voor de biodiversiteit.

Kijk hoe leuk dat printje is:
may skunkfunk jurkje review

Thanks Ellen! Voor de tip! En? Welke zomerjurkjes heb jij al aan gehad?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies