Linda ontmoet Safia Minney

Linda ontmoet Safia Minney Friday July 1, 2016

Toen Linda hoorde dat Safia Minney naar Nederland kwam moest ze erbij zijn. Met bonzend hart en een lichte spanning ging Linda naar de meeting met een vrouw die fantastische dingen doet voor meer duurzame mode. Zoals het oprichten van het merk People Tree.

Safia Minney is de oprichtster van het duurzame modemerk People Tree en heeft World Fair Trade Day bedacht. Als er iemand een symbool en drijfende kracht achter de vooruitgang in de duurzame mode is, is zij het wel. Ze schreef onlangs het boek Slow Fashion en kwam naar Nederland voor promotie.

safia minney linda duurzame mode kleding

Toen duidelijk werd dat Safia naar Amsterdam zou komen om haar boek te promoten, kon ik de kans niet laten lopen om haar te ontmoeten. In de Geitenwollenwinkel (een prachtige winkel vol met duurzame mode merken) in Amsterdam kreeg ik de kans om Safia zelf te spreken. Wat een leuk en lief mens. Ze is enorm enthousiast over haar werk, product en projecten en je kan niet anders dan gemotiveerd raken om zelf ook bij te dragen aan een duurzamere (mode) wereld.

Ze is ook geïnteresseerd in hoe ‘wij’ als moeders dat zouden kunnen aanpakken, wat een leuke uitwisseling van tips opleverde. Zoals het combineren van kopen van duurzame merken, tweedehands kopen en ruilen. Wie weet neemt ze deze tips wel mee in een volgend project.

Want tijdens het promoten van dit boek was er reeds een crowdfund actie gaande voor haar nieuwe boek/ project ‘Slave to fashion’. Deze crowdfunding is inmiddels tot een geslaagd einde gekomen, dus een nieuw boek zal volgen, en hopelijk komt ze dan nog een keer naar Nederland.

safia minney linda duurzame mode kleding
safia minney linda duurzame mode kleding

Gastblogster Linda

linda triest flens ecomama gastblogsterIk ben Linda getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda werd bijna wereldberoemd door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen tijdens Project Kledingstop. Daarmee is ze zelf een echte bewuste en minimalistische fashionista geworden. In haar blogs schrijft ze over eerlijke mode, anders omgaan met kleding kopen en deelt ze haar vragen én gouden tips op het gebied van mode. Ze is ook nog eens gek op lekker koken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies