Mannenrantsoen: sokken en onderbroeken

Mannenrantsoen: sokken en onderbroeken Saturday April 8, 2017

Wat heeft een man nodig als het gaat om ondergoed en sokken? Niet zo veel vrees ik. Goed passende sokken en ondergoed, dat je altijd aan kunt trekken. Zonder gedoe dus.

Het concept van Mannenrantsoen is zo briljant in zijn eenvoud dat veel mannen misschien uit gemak nog niet eens zo op het duurzame aspect zouden letten. Mannenrantsoen is een doos met zwarte sokken en boxershorts. Eenmalig of in abonnementsvorm zodat ze ook nog eens na een paar maanden vanzelf een nieuwe rantsoendoos krijgen waarmee ze de voorraad kunnen aanvullen. Ze stuurden ons er ook een. Dat testen hoefde ik niet te overleggen. Zwarte sokken en donkere boxershorts zijn altijd wel prima.

De ervaringen van een man

‘Hoe zit ie?’ vroeg ik mijn vriend.
‘Prima hoor. Gewoon. Goed.’
Tja, ik zou dan wel van alles kunnen gaan vragen over de pasvorm, kwaliteit van de stof, of de stof wel helemaal lekker ademend is en meer van dat soort ontzettend interessante info. Maar ik geloof dat het allemaal wel snor zat. Het is gewoon. goed.

mannenrantsoen doos ervaringen test

Eerlijk gemaakt in Portugal van Oeko-tex materialen

boxershort mannenrantsoen test

De mensen van Mannenrantsoen vertellen zelf ook graag over hun beweegredenen. “Het begon allemaal toen de kledingfabriek: Rhana Plaza, in Bangladesh instortte, waarbij meer dan duizend doden vielen, een heel tragisch verhaal. Dat moet anders, dachten wij. Wij bij Mannenrantsoen vinden onderkleding-trends ondergeschikt aan comfort, prijs en een verantwoorde productie.

Onze boxershorts en sokken worden eerlijk en milieuvriendelijk gemaakt onder omstandigheden die zo min mogelijk belastend zijn voor mens en milieu. Dit kunnen wij niet garanderen wanneer we onze productie zouden uitbesteden aan fabrieken in Azië. Daarom hebben wij ervoor gekozen om het dichterbij huis te laten doen, namelijk in Portugal waar strenge regelgeving geldt om werknemers te beschermen en de standaarden voor werknemers veel hoger liggen.

De verantwoorde filosofie houdt niet op bij de productie. In Nederland werken we samen met Cycloon Post, die mensen met afstand tot de arbeidsmarkt aan een baan helpt en bovendien op logistiek gebied de meest duurzame partner is doordat de bezorgingen zo veel mogelijk per fiets worden gedaan.”

mannenrantsoen doos ervaringen test
mannenrantsoen doos ervaringen test

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies