Papoutsi schoentjes voor groot en klein

Papoutsi schoentjes voor groot en klein Tuesday June 21, 2016

Mijn dochter noemt ze al haar prinsessen schoentjes. Lichtroze lederen schoentjes met vetertjes en kraaltjes. ‘Ze zitten echt heel lekker mam!’.

Ik heb ze trouwens ook: echte Papoutsi schoenen. Handgemaakt in Nederland door een heel enthousiast klein team. De schoenen zitten als een tweede huid en ook voor kinderen is dat natuurlijk heel erg lekker.

Comfortabele schoenen

Mijn dochter wil ze de hele tijd aan. De eerste nacht gingen ze zelfs stiekem mee naar bed. We hebben eigenlijk afgesproken dat ze de schoenen alleen thuis aanhoudt omdat de zolen wel erg snel vies worden en slijten als je er mee gaat huppelen over stoeptegels. Gelukkig is ze eigenwijs. Dus inmiddels hebben de schoentjes ook al in een paar winkels gehuppeld.

Sterker nog. Het zijn inmiddels gewoon buiten schoentjes. Toen het een dag iets natter bleek te zijn dan verwacht (wanneer leer ik nou eindelijk eens het weerbericht te checken?) zag ik de zooltjes vochtig worden. Maar wat blijkt? Als ze weer opgedroogd zijn valt het best allemaal mee!

Puur materiaal

Omdat het onbewerkt leer is (geen waterafstotende laag) neemt dit schoentje vocht op als je er mee in de regen gaat dansen. Maar als je ze gewoon laat drogen (niet op de verwarming ofzo), dan drogen ze keurig op. En als je ze daarna weer aandoet maak je ze zelf snel weer soepel door je bewegingen en lichaamswarmte. Maar ik zal volgende keer toch even regenlaarsjes meenemen. Want daarmee stamp je gewoon veel beter in de plassen.

De schoenen zijn volledig van leer. Echt glad zijn ze niet, dus je gaat heus niet zomaar onderuit. En ze zijn ook heus niet 1-2-3 versleten. Maar als je besluit over een grindpad te wandelen zul je dat wel voelen. Logisch eigenlijk. En voor kinderen ook juist erg goed omdat ze nog beter voelen hoe ze hun voeten neerzetten en wat het effect van een wisselende ondergrond is.

ervaring papoutsi schoenen volwassenen kinderen ecoschoenen

Ik merk zelf ook dat de schoenen steeds meer aansluiten door je lichaamswarmte. Het leer wordt nog iets zachter waardoor je haast niet meer voelt dat je schoentjes aan hebt. Ik heb zelf heel snel koude voeten en ook daarvoor scheelt het aanzienlijk.

Geschikte schoentjes om mee te leren lopen

Ik kan me ook voorstellen dat kinderen die net leren lopen erg veel baat hebben bij deze schoenen omdat de voet zich heel natuurlijk afwikkelt. Veel kinderen zetten de eerste stapjes zo rond de eerste verjaardag (en dat kan ook rustig een paar maanden later zijn). Doordat er alleen leer onder de voetzolen zitten kunnen de kinderen net zo goed leren lopen als met blote voeten. Maar dan dus wel met iets meer bescherming tegen kou en kleine obstakels.

De maten kun je opmeten met behulp van de maattabel op de site, maar het komt erg overeen met de standaardmaten.

Als kinderen iets ouder zijn kunnen ze de schoenen ook heel makkelijk zelf aan en uit doen. Zeker als je kiest voor de versie met elastiek in plaats van katoenen vetertjes.

ervaring papoutsi schoenen volwassenen kinderen ecoschoenen

Plantaardig gelooid leer of vegan schoenen

In principe worden de Papoutsi schoenen gemaakt van plantaardig gelooid leer. Maar nu is er ook een vegan schoenen versie. Deze schoenen ogen wel als leer, maar zijn toch 100% vegan.

papoutsi roze prinsessenschoenen kinderen

Made by Pauline

Pauline maakt niet alle Papoutsi’s zelf, maar heeft een gezellig team om zich heen verzameld. De productie is ontzettend kleinschalig en ze maken echt jouw paar schoenen. Dus als je specifieke wensen of vragen hebt kun je altijd bij ze terecht. Pauline is ontzettend bevlogen en gepassioneerd over deze schoentjes, duurzame productie en de sociale kracht van haar bedrijf.

ervaring papoutsi schoenen volwassenen kinderen ecoschoenen
papoutsi roze prinsessenschoenen kinderen
ervaring papoutsi schoenen volwassenen kinderen ecoschoenen

Wat vind jij van de Papoutsi’s?

papoutsi roze prinsessenschoenen kinderen

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies