7 leukste Scandinavische eco kinderkledingmerken

7 leukste Scandinavische eco kinderkledingmerken Monday March 21, 2016

Love it or not, deze 7 eco kinderkledingmerken zijn een vleugje retro, goed voor het milieu en niet ontworpen om van kinderen kleine volwassenen te maken. Ze zitten hartstikke comfortabel, ze spelen comfortabel en toegegeven: ze zijn vaak gekleurder dan de regenboog.

Retro printjes, die je doen denken aan de seventies, tuinbroekjes en felle kleuren. Mijn ervaringen met deze merken zijn goed. De pasvorm is mooi, de kwaliteit is goed. Dus geen losse naden, broeken waar na twee keer dragen een gat in de knie zit of verdwijnende kleuren. En vooral: veel draagplezier voor de kinderen. Vrij spelen, gek doen, klimmen en klauteren. Op willekeurige volgorde 7 leuke kleurrijke kinderkledingmerken:

1. Småfolk

Je herkent de kleurrijke kruippakjes van dit Deense merk vast wel. Ik herken de vrolijke appel motiefjes altijd direct. Het merk komt regelmatig weer met een nieuwe collectie, maar als het retro is kan het nooit echt uit de mode raken toch? De stoffen en prints zijn altijd lekker kleurrijk, maar meestal wel met een hoofdkleur en daar dan verschillende tinten van.

De kleding is in elk geval Oeko-tex gecertificeerd. Veel van de kleding wordt gemaakt van katoen. In Nederland en België kun je het merk bij verschillende webshops bestellen.

2. AlbaBabY

Ook AlbaBabY is een Deens merk. Mijn zoon woont het liefst in zijn AlbaBaby trui. Van de prijzen kun je best even schrikken als je ze online ziet, maar de clou is dan ook dat je de kleding echt even moet voelen om te ervaren hoe goed de kwaliteit is. Bovendien zijn de stoffen vaak heel erg zacht en van een echt sterke kwaliteit. De trui van mijn zoon is bovendien echt lekker warm en heeft een bijzondere pasvorm. Zo is de capuchon een puntvorm, die net iets strakker rond het gezicht is en de boorden van de mouwen zijn lekker lang en smal.

De printjes zijn vaak wel retro, maar het is vooral de pasvorm die dit merk zo uniek maakt. Er zijn bijvoorbeeld ook best veel effen kledingstukken, maar dan toch vaak met een opvallende naad.

AlbaBaby is in verschillende Nederlandse webshops te koop zoals bijvoorbeeld Elrosa Kids. De kleding is in elk geval Oeko-tex gecertificeerd.

3. Duns Sweden

Duns kun je ook in heel veel shops bestellen. Het merk is bijna niet te onderscheiden van Småfolk. Hoewel de prints toch net even anders zijn. Bij Duns zie je nog vaker iets gekkere groente of dieren voorbij komen. Ook zie je vaker meer verschillende plaatjes op een shirt of pakje. Duns volgt ook de richtlijnen van Global Organic Textile Standard (GOTS).

4. Maxamorra

Maxomorra is een Zweeds kinderkledingmerk, opgericht door Johan Strom. Leuke, kleurrijke kleding van ecologisch katoen. Maxomorra komt 4 keer per jaar met een nieuwe collectie. De kleding wordt gemaakt onder goede omstandigheden. De kleding is dus verantwoord met een mooie prijs en GOTS certificering. Maxomorra koop je bij best veel kinderkledingwebshops.

5. Polarn O. Pyret

Dit Zweedse merk is in haar thuisland niet alleen online goed verkrijgbaar, maar heeft ook veel eigen winkels. De streepjes en de rode en blauwe kleding is erg bekend. Maar Polarn O. Pyret (je mag ook PO.P zeggen) komt ook regelmatig met een nieuwe collectie inclusief leuke printjes. Meer nog dan de andere merken streeft dit merk echt naar unisex kleding. De kwaliteit is erg goed. De pasvorm is redelijk smal en dus ook geschikt voor dunne benen. Ook de onderbroeken zijn geschikt voor smalle kinderen.

Polarn O. Pyret heeft GOTS certificering. Momenteel heeft het merk drie echte winkels in Nederland: in Eindhoven, Maastricht en Utrecht. Maar je kunt natuurlijk ook online bestellen in hun eigen webshop.

6. More than a Fling

Niet verklappen hoor, maar More than a Fling is eigenlijk gewoon een zusje van het merk Duns Sweden. Met GOTS certificering. Mijn zoon is dolgelukkig met de typische More than a Fling broek met iets wijdere pijpen en een nauwe boord aan de onderkant. Dit merk koop je onder andere bij Kind zo Blij.

7. Loud + Proud

Een kinderkledingmerk met aanwezige prints. En toch oogt het ook iets rustiger doordat vaak lichte kleuren de basis vormen en daar een andere hoofdkleur bij gebruikt wordt. Wij kochten zelf eens een shirt met olifantjes bij Greenjump. Na heel vaak wassen ziet het shirt er nog erg goed uit. Ik vond het iets ruim vallen en de pasvorm is ook niet smal. Loud + Proud heeft GOTS certificering. Dit merk komt trouwens uit Duitsland. Niet echt helemaal Scandinavië dus, maar de prints passen toch net wel in het rijtje vind je niet?

Welke is jouw favoriet en waarom?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies