Balpen leeg? Recycle!

Balpen leeg? Recycle! Thursday August 11, 2011

Verzamel via school, universiteit of kantoor pennen in voor een goed doel en verklein de afvalbergen.

Kijk jij ook huilend toe hoe op scholen of op kantoor grote hoeveelheden plastic afval worden gecreëerd? Er is nu een nieuwe inzamelingsmogelijkheid. Dit fantastische idee is overgewaaid uit het Verenigd Koninkrijk. In Nederland is het via Terracycle mogelijk om pennen en stiften in te zamelen en daarmee geld te verdienen voor een goed doel. Dat kan ook een educatief programma op je eigen school zijn. En de pennen? Die worden gerecycled of er wordt een nieuwe boost aangegeven (upcycling).

Het pennen recycle project

BIC (ja, die producent van al die pennen op jouw bureau) start samen met TerraCycle, een baanbrekend inzameling- en recyclingprogramma voor gebruikte schrijfwaren. Het programma richt zich op locaties waar veel schrijfwaren worden gebruikt, zoals scholen, kantoren en universiteiten. Via dit programma, kunnen alle schrijfwaren worden ingezameld, ongeacht of deze van het BIC® merk zijn. Vervolgens worden de schrijfwaren gerecycled tot nieuwe bruikbare producten zoals penhouders, prullenbakken en gieters.
In ruil voor elke ingeleverde pen (of andere schrijfwaren) zal 2 euro cent worden overgemaakt aan een goed doel naar keuze van de inzamelende organisatie. Indien het een school is die de schrijfwaren inzamelt, kan het geld ook rechtstreeks worden gestort aan de school om zo een toekomstig educatief project te financieren.

Hoe kan ik meedoen?

Deelname aan het BIC en TerraCycle verzamel- en recycleprogramma is eenvoudig:

  • Een vrijwilliger maakt een account aan op de Terracycle webpagina.
  • Via dit account kan promotiemateriaal en gratis verzendlabels worden gedownload.
  • Plaats een doos op het verzamelpunt en zorg dat iedereen daar de lege pennen in doet.
  • Een volle doos met schrijfwaren kan met gebruik van een gedownload verzending label gratis naar het magazijn van TerraCycle worden opgestuurd.

Outsmart waste

Laten we afval te slim af zijn! Door dit project wordt op scholen gewerkt aan de bewustwording van de kinderen of studenten over hoe wij met afval om gaan. Heb jij heel veel plastic afval zoals snoeppapiertjes, cd hoesjes etc. Neem dan contact op met Terracycle om ook daarvoor een inzameling te beginnen.

Uitleg in een filmpje

In dit filmpje zie je hoe in het Verenigd Koninkrijk de inzamelingsacties voor pennen en ander afval al serieus vorm krijgen.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies