December eco-style! Wat zijn de beste cadeaus voor peuters? (2-4 jaar)

December eco-style! Wat zijn de beste cadeaus voor peuters? (2-4 jaar) Friday November 20, 2015

Pepernoten! Natuurlijk hebben peuters wel door dat er iets bijzonders gaande is. Sinterklaas is al in het land en de smaak van pepernoten hebben ze ook al ontdekt. Terwijl de speelgoedhoek al helemaal uitpuilt weet je al wat er komen gaat: méér cadeaus!

Wil je low-budget of ben je in een minimalistische bui? Denk dan ook eens aan kringloopwinkels, recyclen, educatief speelgoed, ruilwebsites, marktplaats, ervaringen om te delen en handgemaakte cadeaus.

Deze cadeaus zitten in verschillende prijscategorieën. Omdat in deze maanden de prijzen nog wel eens aangepast worden staan ze hier niet bij. Maar je ziet het natuurlijk wel direct bij de link. Sommige cadeaus zijn gratis en staan al in je keukenkastje.

Beste cadeaus voor kinderen 2-4 jaar

Slotenhuis

Dit is precies de fase (altijd weer die fases!) waar mijn jongste nu in zit. Altijd met sleutels bezig en de magie van het openen tovert altijd een glimlach op zijn gezicht.

slotenhuis-cadeau-peuters

Kartonnen huisje voor het potje

Hilarisch toch? Een eigen wc terwijl je kleintje gewoon leert om zelf op het potje te plassen in een heel eigen huisje met brievenbus.

wc-huisje-potje-peuters

Fanfare trommel

Want het is geen peuterfeest als er geen herrie bij is geweest!

fanfare trommel beste cadeau peuter

DUPLO

Want wie is daar nou niet groot mee geworden? Goed voor de motoriek en creativiteit en ook nog eens BPA-vrij. Bovendien niet stuk te krijgen. Dus kijk eens op marktplaats of bestel een nieuwe favoriet.

duplo beste cadeau peuters

Grimms houten speelgoed

Ik hou van houten speelgoed! Grimms en Ostheimer zijn daarbij favoriet. Dit speelgoed gaat echt super lang mee. Pas op, want je bent al snel een verzamelaar. Deze huisjes vielen mij erg mee in prijs, maar inmiddels hebben we ze ook bijna allemaal en dus een heel dorp.

houten-speelgoed-grimms

Tandwiel puzzel

Bij Hout & Helden vind je tweedehands en nieuw speelgoed. Duurzaamheid betekent vaak ook dat speelgoed nog niet uitgespeeld is als de kinderen dat al wel zijn.

beste cadeau voor peuters

Onderwaterboot voor in bad

The Yellow Submarine, met een vleugje blauw. Dit badspeelgoed van gerecycled plastic is altijd een topper.

onderzeeboot

Boe zegt de koe

Boekjes zijn altijd goed. En het formaat, de tekst en de onderwerpen van Dick Bruna zijn altijd een hit hier in huis.

boek-beste-cadeau-peuter

Ook voor kinderen van 4-10 jaar verzamelden mama’s de leukste cadeaus. En aangezien we de papa’s en mama’s ook niet willen vergeten hebben we ook voor mannen en vrouwen de beste duurzame cadeaus op een rijtje gezet.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies