Duurzame koffiebeker voor knoeiers, slowdrinkers en designlovers

Duurzame koffiebeker voor knoeiers, slowdrinkers en designlovers Friday October 31, 2014

Ik geef toe: ik ben een beetje koffie verslaafd. Er is nog veel te winnen op eco gebied als het om koffie gaat. De koffieboeren zouden veel meer moeten verdienen en het drinken van de koffie zouden we allemaal uit een duurzame beker moeten doen.

Ze bestaan nog. Bedrijven waar uit het koffieautomaat een plastic bekertje komt zonder dat je er om vraagt. Afgelopen week kocht ik nog zo’n kopje koffie in de bibliotheek voordat mijn cursus Engels begon. Geen keuze om je eigen beker er onder te zetten. Je krijgt je koffie sowieso in een plastic bekertje. Jammer. Voor het milieu en omdat koffie uit een plastic bekertje minder lekker is. Bovendien ben ik een knoeier, dus ik gebruik graag een bekertje waar een deksel op kan.

Knoeiers, slowdrinkers en designlovers opgelet!

De nieuwste koffiebeker is de Jococup. Een koffiebeker van glas met een 100% siliconen jasje en deksel met drinktuit. De drinktuit kan niet afgesloten worden, maar je moet koffie gaan drinken in de achtbaan om daar echt last van te hebben.

Glazen koffiebeker

Deze beker is niet zomaar van glas, het is borosilicaatglas: een sterk, licht en hittebestendig glas. En dat zie je en dat voel je. De Jococup is onwijs mooi, als je een fan van design producten bent val je hier vast als een blok voor. Doordat de cup van glas is drinkt het lekker stevig en is de smaak optimaal.

Door de deksel is de cup spatwaterdicht. De deksel is zo gemaakt dat je neus ook niet platgedrukt wordt tegen de deksel. Handig voor knoeiers en slowdrinkers omdat de koffie er ook iets langer warm door blijft.

Mijn ervaring met de Jococup

Mooi ontwerp, fijne touch, makkelijk schoon te houden (heel belangrijk) en most of all: de smaak blijft super. Kopje koffie dan maar?

jococup duurzame koffiebeker ecomama
jococup ervaringen ecomama

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies