Welterusten! Onder rPET flessen dekbed

Welterusten! Onder rPET flessen dekbed Sunday January 7, 2018

Is het niet ongelofelijk wat er tegenwoordig allemaal van gebruikte pet flessen gemaakt kan worden? Ik slaap nu zelfs onder een dekbed met rPETflesvulling.

Ik ben een koukleum. Er zal ook wel iets winters met mijn doorbloeding zijn want soms voel ik mijn benen niet eens meer vanaf mijn knieën. Geen dekbed is dan warm genoeg. Behalve het dekbed gevuld met rPET materiaal dat ik van HEMA kreeg. Opeens klagen we nu over hoe warm de deken is. Er gaat een wereld voor me open!

Zelfs voor mij (te) warm

Het is een vier seizoenen dekbed. Het dekbed bestaat uit twee lagen van verschillende diktes die keurig op elkaar blijven dankzij de handige drukknoopjes. Ik wilde natuurlijk direct onder de dikste versie slapen. Maar wat bleek? Té warm! Dus hebben we de midden-versie (oftewel alleen de dikste laag) ook getest. En dat blijkt perfect!

Het materiaal

hema duurzaam dekbed

Dat een dekbed lekker slaapt vind ik zelf nogal relevant, maar geen ecomama zonder duurzame wensen! De hoezen van het rPET dekbed en kussen zijn gemaakt van 100% biologisch katoen. De inhoud is dus gemaakt van vezels van gerecycled PET (polyethyleentereftalaat) materiaal, dat afkomstig is uit gebruikte en ingezamelde (fris)drankflessen. Deze restmaterialen bestaan voornamelijk uit PET-flessen en andere PET-verpakkingen.

Cool he? Een dekbed van PET flessen heeft een hoog Klokhuis gehalte voor me. Net als ‘hoe wordt glas gemaakt?‘ of ‘hoe worden panties gemaakt?‘.

Een goed matras is een goed begin

We slapen op een bed van pallets. Ook dat bevalt super goed. Waarschijnlijk vooral omdat we vooral geïnvesteerd hebben in een duurzaam matras een paar jaar geleden. Ook dat kan ik echt iedereen aanraden: je geld investeren in een goed matras en beddengoed.

Lange mensen

Het voordeel van een bed van pallets, een matras dat voor jou op maat gemaakt en HEMA die snapt dat je dan ook een enorm dekbed wilt (240 x 220cm), is dat lange mensen hun voeten gewoon binnen boord kunnen houden. Wij zijn zelf nogal lang en het is vaak druk in bed. De kinderen kruipen stiekem ‘s nachts aan het voeteneind onder de dekens. Dan is het zo fijn als je warme voeten kunt houden. Nu nog een briljante techniek om zo’n enorm bed in je eentje op te kunnen maken! Iemand een bed-opmaak-hack?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies