Eco sneakers (vegan, fairtrade en bio) van Ethletic

Eco sneakers (vegan, fairtrade en bio) van Ethletic Tuesday May 19, 2015

Voor de duurzame shopper zijn eco schoenen vaak nog de grootste uitdaging. Gelukkig is er een sportief merk met mooie schoenen, die ook nog eens fairtrade, bio én 100% vegan zijn!

‘Ik koop alleen nog maar duurzame kleding.’ Ik zei het en meende het toen gastblogster Linda haar missie volbracht om een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen (weet je nog? Project Kledingstop). Het scheelt misschien dat ik sowieso geen fashionita ben en vooral graag online shop bij toch al gespecialiseerde winkeltjes. Maar omdat je budget niet al te krap moet zijn om helemaal eco kleding te shoppen maakte ik ook weleens een uitzondering. Als je bijvoorbeeld eco schoenen wilt kopen sta je voor een vrij kleine selectie qua mogelijkheden. Dat worden er steeds meer hoor, maar nu wilde ik gympen (of noem ze sneakers als je wilt). En dat beperkt je mogelijkheden zeker.

ethletics eco sneakers all stars

Niet dat ik nu opeens rijk ben hoor. Ik maak gewoon betere keuzes. Ik ruil kleding op gezellige kledingruilbeurzen, ga naar mijn favoriete winkeltje in Groningen of bestel online. Zoals met schoenen bijvoorbeeld.

Vegan, bio en fairtrade sneakers

Summer is coming en mijn gevoerde schoenen zijn nu al te warm. Tijd voor sportieve schoenen, makkelijk om te dragen en gewoon lekker comfortabel.

Ik heb al eens een keer eerder Ethletic gehad. Toen had ik de groene sneakers die zo lijken op de hoge all stars (bekend toch? van het merk Converse). Maar omdat iedereen die al heeft besloot ik nu een ander model te kiezen. En zo kwam ik terecht bij dit Skater model. Zo heten ze, ik heb het opgezocht. Al associeer ik mezelf verder niet echt met skaters.

ethletics eco schoenen sneakers

Op nr. 1 op de eco schoenenlijst

Op de duurzaamheidsschaal van Rankabrand staat Ethletic op de eerste plaats! Dus nog boven bekendere eco schoenenmerken zoals El Naturalista en Timberland.

Mijn ervaring met Ethletic

Ik draag ze elke dag. Wil je nog meer weten? Ik vind ze goed combineren met veel soorten kleding, ze zijn licht om te dragen en de kwaliteit is prima.

Ik loop al weken op deze nieuwe sneakers maar ga ze nu alsnog wel even behandelen met schoenverzorgingsmiddelen (van Collonil Organic). Stom natuurlijk dat ik daar weer niet op de eerste dag aan dacht.

ethletics eco schoenen sneakers
ethletics eco schoenen sneakers
ethletics eco schoenen sneakers
ethletics eco schoenen sneakers

Welke schoenen heb jij?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies