Ecologische schoenen van Loints

Ecologische schoenen van Loints Wednesday December 18, 2013

De naam ‘Loints of Holland’ heb ik weleens voorbij zien komen. Meestal in de context dat – vooral vrouwen – nooit meer een ander schoenenmerk willen. En nu heb ik ze ook. Mijn eigen Loints!

Ik hou van kwaliteit. Zeker als het om schoenen gaat. Kwalitatief goede schoenen gaan lang mee en blijven vooral langer mooi. Wat heb je nou aan schoenen die er na twee weken al afgetrapt uitzien?

Ecologische schoenen van Loints of Holland

Inmiddels heb ik kennis gemaakt met Loints of Holland. Blijkbaar is ‘Loints’ een bekend schoenenmerk. Soms lijkt het net of ik onder een steen vandaan kom. Als ik nu enthousiast vertel dat ik een nieuw merk ecoschoenen gevonden heb hoor ik alleen maar ‘ o, ja die ken ik wel!’.

[poll id=”20″]

Eco schoenen

Het leer voor de Loints schoenen komt uit Noord Europa. In Duitsland staat een leerlooierij waar zo min mogelijk chemische stoffen worden gebruikt (bovendien zoveel mogelijk biologisch afbreekbaar) en alles gericht is op een laag energieverbuik en waterverbuik. De productie van de schoenen wordt gedaan in Hongarije. Dat zijn allemaal bewuste keuzes, die passen binnen de eco policy van Loints.

Waar worden jouw schoenen gemaakt?

Het is belangrijk om te weten waar je schoenen gemaakt worden. Zo krijg je namelijk meer zekerheid over hoe eerlijk de schoenen worden gemaakt en hoeveel toezicht er is op het gebruik van chemicaliën. Eentje, die je echt wilt voorkomen is chroom VI. De keuringsdienst van waarde maakte een opzienbarende aflevering over spaanse sloffen waar dit onderwerp centraal stond.

Lopen maar

Als je schoenen van Loints aantrekt voel je de kwaliteit ook direct in de pasvorm. Ik loop nu al een tijdje op deze schoenen en het leer is nog steeds heel erg stevig. De zool is van natuurrubber en blijft ook erg sterk. Afgezien van de modderspatjes blijven de schoenen er lang ‘als nieuw’ uitzien. Ik had eerst mijn twijfels bij de rechte katoenen veters, maar ook die bevallen uitstekend. Bovendien vind ik zulke veters helemaal passen bij dit model schoenen.

Loints of Holland heeft veel modellen met een kenmerkende look. Ik kan het niet heel duidelijk omschrijven: een ronde neus, bijzondere afwerking (zoals bijvoorbeeld rafels) bij de enkel en stevige kleuren. Toch hebben ze ook veel schoenen, die minder uitgesproken zijn.

Waar is Loints of Holland te koop?

Neem gewoon eens een kijkje in de schoenenzaak bij jou in de buurt. En vooral: trek ze aan! Want de pasvorm is echt the best.

Online kun je ook terecht in de shop van Waschbär.

Heb jij ook Loints? Welke dan?

Wie zich trouwens ook afvraagt wat ‘loint’ betekent: het komt van het riviertje ‘de Loint’ in Waalwijk.

eco schoenen

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies