Sandra ging ‘even’ een duurzame citytrip doen met Blablacar

Sandra ging ‘even’ een duurzame citytrip doen met Blablacar Tuesday November 1, 2016

Dólgelukkig was Sandra met haar gewonnen citytrip met Blablacar. Nadat Sandra en David eerder al met hun Twingo on roadtrip waren gegaan, inclusief dalmatische hond Filemon, zonder doel, slapend in de auto of tentje hadden ze toch al de smaak te pakken. Een soort van pre-huwelijksreis, maar dan anders. En dat bleek ook wel…

Je wint en dan. Wauw! En dan?

We brainstormen samen waar we heen willen reizen. We zijn verliefd op Gent. Maar ja, daar zijn we ondertussen al een aantal keren wezen rondslenteren. Tussen de eettentjes, de graffiti, de prachtige gebouwen…

Antwerpen dan? Lekker dichtbij, maar nog nooit naar binnen gegluurd. Antwerpen klinkt fijn. Toch boeken we nog niets, al zijn er een overvloed aan ritten te vinden op www.blablacar.nl waar we zo in zouden kunnen stappen! Hoe bijzonder! Van Friesland tot Zuid-Frankrijk! Ook zie ik veel dagelijkse zaken ritjes voorbij komen. Mocht ik nog eens ‘zomaar ergens’ heen gaan, dan weet ik dat ik vanaf nu eerst die site check!

Geen gedoe, alleen gedroom

Zo hebben we een citytrip nog nooit benaderd. En het klinkt ook wel een beetje spannend. Maar aan de andere kant scheelt het zoveel gedoe! Geen parkeerplaats regelen/betalen, van tevoren tanken, zit er nog genoeg olie in de auto etcetera. Toch altijd wel vragen die ons bezig houden voor we op avontuur gaan. Dus dat meerijden via blablacar, dat klinkt dan als een droom!

blablacar ervaringen

We laten het allemaal even bezinken. En voor we het weten hebben we plannen. En wat voor plannen! Een zelfvoorzienende loft komt voorbij, met eco toilet, regenwater opvangen & filteren, een grote moestuin en al onze diertjes… de kipjes, geen stress meer om het gekukel van Sjakie. Zuid-Frankrijk heeft hectares! Jeetje, ja, dit willen we misschien wel!

We kijken stralend naar een bouwval, zoeken een makelaar en daar komt de perfecte combinatie. Een Airbnb in het Franse dorpje, zodat we een goede indruk krijgen van de omgeving. Als ik verder zoek naar ritten via Blablacar, zie ik dat je zelfs voor maar 50 euro van Nederland naar Zuid-Frankrijk mee kunt rijden! Wauw!

Nog één dingetje…

Oké, 1 puntje om dit niet te doen… ik ben zwanger. Dus zoals iedereen weet. Als ik moet plassen, moét ik plassen. Als ik trek heb in een mars, moét ik een mars en übermisselijk naast een vreemde 8 uur in de auto zitten lijkt mij iets teveel van het goede op dit moment. Daarbij komt dat ik met onze Dalmatische hond reis, altijd, overal. En zelfs als mensen zeggen ‘geen probleem’, zie ik ze naderhand vol spijt en ongeloof naar hun ooit haarloze huis/auto/kleding kijken.

We besluiten dus niet de gehele reis met iemand mee te rijden via blablacar. (Al had ik dit zeker gedaan als ik alleen was geweest!) maar ik reis met een Franse meneer mee naar de stad om daar fijne restaurantjes te gaan ontdekken.

In de blablacar stappen

In eerste instantie vind ik het een beetje spannend om met een meneer mee te rijden (ja stom he?!) maar na een aantal berichtjes op en neer via de website blijkt dit nergens voor nodig! Ook kun je op de site al zien dat hij goede reviews heeft en meerdere ritten aangeboden heeft in het verleden. Een ervaren bestuurder dus. Ik word halverwege zijn route opgehaald, wat toch wel echt als een eer voelt dat hij op zijn route mij speciaal op wil pikken:) wat lief!

#prinsessensyndroom

Al snel kom ik erachter dat het wel best lastig is elkaar goed te begrijpen in het Frans, dus ik google-translate wat geïnteresseerde vragen en krijg enthousiast antwoord, waar ik dan een zelf geknutseld antwoord aan verbind. Maar het voelt goed! Niet alleen is het een enorm enthousiaste spontane man, ook rijd hij super fijn en voel ik me sociaal, duurzaam en een queen tegelijk! Ik word gewoon gereden, zucht… #prinsessensyndroom. Zo wil je toch je citytrip starten?!

Pieeeeep

Helaas bleek echter al gauw verder op onze reis dat we toch beter die hele reis met iemand hadden kunnen boeken via blablacar, want onze auto heeft het niet zo naar haar zin. Ze zette een oorverdovend piepen in, nog vóór we Zuid-Frankrijk hebben bereikt. Manlief zegt vol trots ‘gelukkig hebben we een ANWB verzekering’, dus ik voel me gerustgesteld.

Na wat gemompel in Frans/Engels blijken ze het in de garage wel even te fixen, we mogen een uur later terugkomen. Wat een opluchting!

ervaring met blabla car

Tot we een uur later daadwerkelijk terugkomen, waar we een paar minuten eerder nog genietend in de warme Franse zon zaten, bleek nu onze wereld in te storten. De auto is dood blijkt in het Frans. Minimaal 1000 euro kosten en maandag kunnen ze dit wel repareren voor ons.

Sta je dan!

We besluiten verstandig als we zijn, aanspraak te doen op het welbekende ‘vervangende vervoer’. Maar ook hier moeten we even achter ons oren krabben. Dit kan alleen met creditcard én pincode. De Franse verhuur bedrijven geven je anders geen auto mee. Contanten slingeren we in het rond, overmaken geen probleem! Maar niemand kan ons helpen. Hier staan we dan. Met hond, zwanger, bagage en de de ANWB? Die vertelt ons maar met de trein terug naar Nederland te komen, waaaat?

We besluiten niet meer naar het zuiden te gaan voor de bouwvallen, maar bij Parijs in de buurt te blijven en samen te genieten. Een fijne nieuwe slaapplaats is zo geregeld via Airbnb waardoor we ‘s avonds toch nog heerlijk proosten (met een alcoholvrij biertje uiteraard) en helemaal ontspannen in het fantastisch bad! We genieten van de sfeer, de zon en het gevoel even weg te zijn.

biertjes blabla car

Al is het na deze trip toch ook weer heerlijk thuis komen in onze chalet, op een park aan de rand van het bos, waar we uitkijken op de koeien. Sjakie de haan ons iedere ochtend (en soms nacht) wekt en we pizza kunnen bakken in onze zelfgemaakte leemoven.

Soms ben je zelf duurzamer dan je denkt en hoef je niet zo ver van huis om te genieten.

ervaring met blabla car

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies