Handtas vol opvouwbare tasjes

Handtas vol opvouwbare tasjes Sunday April 23, 2017

Anderhalf jaar geleden kreeg Laura van haar moeder haar eerste opvouwbare tasje. Zo’n tasje dat je opvouwt tot het formaat van een zakdoekje. ‘Handig ’ zei ze, ‘want zo’n tasje past heel makkelijk in je handtas, en dan heb je altijd een extra tasje bij je als je boodschappen doet of de stad in gaat.’ Dus stopte Laura het tasje in haar handtas, om het vervolgens volkomen te vergeten.

Een half jaar lang bleef het tasje onaangeroerd en vergeten op de bodem van mijn handtas liggen. Verscholen onder een opvouwbare paraplu en een etuitje met make-up. Als een kassadame me in de supermarkt vroeg of ik ‘er een tasje bij wilde’, antwoordde ik: ‘Heel graag’. Om de boodschappen vrolijk in een plastic tas te stoppen en die plastic tas dan thuis bij tientallen andere plastic tassen in de voorraadkast te proppen. En mijn opvouwbare tasje lag nog steeds ongezien en piepklein opgevouwen op de bodem van mijn handtas.

Tot ik op een dag wilde afrekenen bij de supermarkt, maar daar tot mijn schrik geen plastic tasje kreeg aangeboden. Ze bleken niet meer meegegeven te worden. Nergens meer. Ik bleek wel een shopper te kunnen kopen, of een plastic tas à 25 cent. Dan maar een shopper, dacht ik, en trok mijn portemonnee uit mijn handtas. Mijn portemonnee bleef haken achter mijn paraplu, en wat zag ik te voorschijn komen, vanachter mijn etuitje? Het opvouwbare tasje! Mijn redder in nood! Trots zei ik tegen de kassadame dat een shopper helemaal niet nodig was, omdat ik mijn eigen tasje bij me had. Ik ontvouwde het en stopte de boodschappen erin.

Thuis vouwde ik het tasje weer op. Wat een wonder: opgevouwen was het piepklein, maar als je het uitvouwde, bleek er verrassend veel in te passen. En het is misschien heel kinderachtig, maar daar geniet ik dus nog iedere dag van: dat je zo’n grote tas tot zo’n piepklein formaatje kunt opvouwen. En dat zo’n piepklein pakketje dus gewoon in je handtas of je jaszak past.

Sindsdien ben ik fan van mijn opvouwbare tasje. Ik vergeet hem nooit meer, neem hem overal mee naartoe. Ik heb er zelfs nog een paar bij gekocht, zodat ik altijd genoeg tasjes bij me heb voor als ik onverwacht toch meer boodschappen doe dan ik van tevoren had bedacht. Met als resultaat dat ik nu een handtas vol opvouwbare tasjes heb. Tijd voor een grotere handtas!

Ik ben helemaal fan van deze opvouwbare tasjes van Loqi.

loqi opvouwbare tasjes

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies