Zo drink je WARME koffie!

Zo drink je WARME koffie! Thursday January 23, 2014

Haal onderweg een warm kopje koffie en neem daarvoor je eigen KeepCup mee.

Soms vragen mensen me of ik het leuk vind om te werken. Meestal antwoord ik dan dat ik vooral de warme koffie op kantoor zo kan waarderen. Thuis is de koffie vaak al koud voordat ik er een flinke slok van kan nemen. Nu heb ik een KeepCup koffiebeker. De KeepCup is een mooie koffiebeker met deksel waar koffie langer warm in blijft. De beker is niet lekvrij, dus je kunt hem niet gevuld in een tas doen, maar wel makkelijk meenemen in de auto of trein. In mijn huishouden, en vooral met mijn motoriek, is het best handig dat deze beker in elk geval spatwaterdicht is. Het lipje op de deksel kun je een stukje omhoog trekken en opzij doen. Zo maak doe je hem dicht of open om eruit te drinken.keepcup koffiebekers

Small: voor kleine handjes

De kleinste koffiebeker is geschikt voor een kopje espresso. Maar door de aantrekkingskracht van deze beker op mijn dochter kwam er sojamelk in. Hoewel ik er een groot voorstander van ben om kinderen uit een gewone beker te laten drinken, is zo’n KeepCup toch eigenlijk ook ideaal voor kleintjes. Vooral gezien mijn dochter mijn motorische kwaliteiten geërfd heeft.

Minder afval

De KeepCup is licht en stijlvol. Je kunt hem in allerlei kleurcombinaties krijgen. Dat betekent dat de beker ook erg geschikt is om mee te nemen naar je werk. Zo’n deksel komt ook goed van pas als je koffie bij een koffieapparaat moet halen of je wilt onderweg op het station een kopje koffie on the go. Zo bespaar je papieren of plastic wegwerpbekertjes. De KeepCup is ontworpen met het doel het wereldwijde gebruik van wegwerpbekers (koffiebekers 500 miljard per jaar) tegen te gaan. De KeepCup drinkt ook nog eens veel lekkerder.

Bpa-vrije drinkbeker

Omdat BPA en weekmakers in voeding kunnen ‘lekken’ wil ik geen drinkbeker, die deze stoffen bevat. De KeepCup is gemaakt van polypropeen (herkenbaar aan nummer 5). Dit materiaal is een hardere soort plastic. Het is veilig én kan gerecycled worden. Het lipje op de dop is gemaakt van plastic nummer 4. Dit plastic heet LDPE (lage dichtheid polyethyleen) en is een iets zachtere plastic en ook veilig.

keepcup drinkbeker voor kinderen zonder morsen
keepcup drinkbeker

Begroet de hergebruiker. Salute the reuser!

De KeepCup verkooppunten vind je op de Nederlandse KeepCup Facebookpagina.

Zoek je een koffiebeker voor langdurig warme koffie, die ook veilig is in je tas? Kijk dan eens voor een RVS beker.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies