Overstappen naar een duurzame bank, verrassend simpel

Overstappen naar een duurzame bank, verrassend simpel Thursday June 2, 2016

Van die dingen waar je tijden tegenop kunt zien en die dan verrassend simpel blijken te verlopen. Het overstappen naar een eerlijke duurzame bank bijvoorbeeld.

Hypotheektechnisch gezien bleek het nu niet mogelijk om over te stappen met onze lopende bankrekening. Maar eigenlijk was het overstappen naar een zakelijke bankrekening van Triodos echt een eitje. Er is zelfs een overstapservice om het nog makkelijker voor je te maken.

Eerlijke bankwijzer

Hoe eerlijk jouw bank is? Ik kan me heel goed voorstellen dat je er nooit over nagedacht hebt of jouw bank bijdraagt aan de wapenhandel of het schenden van mensenrechten. Ik was daar zelf namelijk tot een paar jaar geleden ook absoluut niet bewust van.

Je hoeft je kop er niet eens voor in het zand te steken, niemand praat erover. Maar neem een kijkje op de Eerlijke Bankwijzer en het zal je verbazen hoe de bankwereld in elkaar steekt.

Zoeken naar een groene bank

Welke bank echt bij jou past kun je natuurlijk helemaal zelf bepalen. Ik koos voor Triodos omdat ik het mooi vind hoe zij hun bijdrage aan een meer duurzame wereld uitspreken. Maar er zijn ook banken die verrassend groen zijn zoals je ziet in de Eerlijke Bankwijzer.

Neus gewoon maar eens rond op de verschillende websites, dan krijg je volgens mij al een helder beeld van het aanbod.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies