Patchouli, cranberry en kardemom in je groene schoonmaakmiddelen

Patchouli, cranberry en kardemom in je groene schoonmaakmiddelen Tuesday April 5, 2016

Poetsen! Ik ben er niet echt dol op, maar het effect van een lenteschoonmaak is altijd zo lekker groots! Ken je Marcel’s Green Soap? Nee? Dan moet je vooral eens gaan ruiken.

Ik kreeg een pakket schoonmaakmiddelen van Marcel’s Green Soap. Ik had er eerlijk gezegd nog nooit van gehoord maar zie nu dat het merk onder andere bij Marqt, de Tuinen van West en de Tuinen wordt verkocht. De afgelopen tijd heb ik de handzeep, allesreiniger en afwasmiddel dagelijks gebruikt. Wat ik vooral verrassend vond is de geur. Die is gewoon niet schoonmaakmiddel-achtig. Het ruikt eerder naar gedroogde bloemen en essentiële oliën.

De allesreiniger is anders dan de niet-milieuvriendelijke allesreinigers die je misschien gewend bent. Het doet meer aan als een afwassopje met een beetje schuim. Het maakt wel prima alles schoon hoor.

Goed voor het milieu

Marcel’s Green Soap is 99% biologisch afbreekbaar. Dat wil zeggen dat 99% van de formule binnen 28 dagen is afgebroken in water en CO2. Alleen het zout dat er in de formulering zit is niet af te breken in deze 2 stoffen.

In alle producten van Marcel’s Green Soap zit biologische olie. Dit zijn essential oils die op biologische wijze verbouwd zijn. Dit om het product nog lekkerder te laten ruiken!

De geuren zijn echt da bomb

Ik pik even de omschrijvingen van de website, want ik kan het haast niet beter uitleggen. Maar de geuren zijn gewoon fantastisch omdat ze je een fijn thuis gevoel geven in plaats van het gevoel dat je in een wc-blokje terecht gekomen bent:

Patchouli & cranberry

Patchouli heeft een zoete, kruidig-aardeachtige geur, geschikt om ongewenste geuren te bestrijden. In de sixties-tijd was patchouli daarom ook populair (het maskeerde de geur van een ondeugend sigaretje). We hebben patchouli ondersteund met het fris-zure van cranberry.

Radijs & Bergamot

De geur van radijs is pittig en peperachtig. In deze geur hebben we de radijs aangevuld met bergamot. Deze sinaasappelolie uit het Noord Italiaanse Bergamo (dank je, Wikipedia) geeft het een stevige citrus noot, maar ook iets zoets.

Sandelhout & kardemom

Sandelhout is een veelgebruikt ingrediënt in parfums en geliefd bij tree-huggers zoals Marcel. De aardse, houtige noot vormt een goede basis voor inspirerende geurcomposities. Het oriëntaalse zoet-kruidige aroma van kardamom sluit hier mooi bij aan.

Basilicum & vetiver gras

Het frisse en kruidige van basilicum gecombineerd met de aardse geur van vetiver gras. Volgens de Italianen geeft basilicum je vertrouwen en energie (Aha! Dus daarom houden ze nooit hun mond).

Sinaasappel & jasmijn

Jasmijn heeft een mysterieus, bedwelmend parfum en schijnt ook een sterk afrodisiacum te zijn. Sinaasappel voegt hieraan de broodnodige nuchterheid en frisheid toe. We zijn hier tenslotte om schoon te maken.

Lavendel & kruidnagel

Een spannende en onverwachte combinatie van Oma’s linnenkast (lavendel; rustgevend stress-verminderend) en de pittige oriëntaalse kruidnagel. Als de Indonesiërs het in hun rookwaar (kretek) stoppen, dan kan het bij ons ook prima in de schoonmaakmiddelen toch?

Kende jij dit merk al? Vind je de geuren dan ook zo lekker anders?

ervaring marcels green soap
ervaring marcels green soap
ervaring marcels green soap

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies