Schenk speelgoed aan de voedselbank

Schenk speelgoed aan de voedselbank Tuesday October 30, 2012

Wil je speelgoed opruimen en wegdoen? Geef het door aan andere mama’s en geef elk kind een kans op een cadeau in december!

Kinderen krijgen veel speelgoed. Vaak ben je zelf niet degene die het geeft, maar krijg je speelgoed van een buurvrouw, komen opa en oma met dikke cadeaus binnen of is de Sint guller geweest dan de speelgoedmanden aan kunnen. Wij hadden dat ook en hebben de helft op zolder gezet. Ons idee was daarbij om af en toe wat speelgoed te rouleren. Maar ja, de kinderen hebben zo weinig nodig en er komt nog steeds zoveel binnen dat de tas op zolder blijft staan. Nu ga ik echt opruimen!

Speelgoed doneren aan de voedselbank

‘Waarom informeer je niet eens of de voedselbank interesse heeft in die tas speelgoed?’ vroeg een journalist mij.
‘Briljant idee’ riep ik direct. Maar het is natuurlijk een briljant idee voor iedereen. Met de decembermaand in het zicht zijn er genoeg ouders die een beetje hulp kunnen gebruiken om voor hun kind een mooi Sinterklaasfeest en Kerstfeest te maken. En wat blijkt? De voedselbank bij mij in de buurt is blij met alle bruikbare speelgoed.

Schenk speelgoed doos

Met de Ecomama doos kunnen moeders kinderkleding doorgeven aan andere moeders. Doe nu hetzelfde met speelgoed. Informeer bij de voedselbank bij jou in de buurt op welke tijd en plaats je speelgoed kunt doneren. Je maakt er een kind heel erg gelukkig mee!

Deel deze actie

Laten we hier een groot succes van maken zodat alle Sinterklazen en Kerstmannen gul kunnen zijn. Deel deze pagina op Twitter, Facebook of Pinterest. Je kunt ook alle moeders in je vriendenkring mailen of deze pagina printen en op school en in de supermarkt ophangen. Ik email (info@ ecomama.nl) ontvang ook heel graag foto’s van de doos die je in gaat leveren of van de overhandiging. Die foto’s kunnen we weer gebruiken om nog meer ouders te motiveren.

Foto’s

Cindy heeft al flink opgeruimd. Zij brengt dozen vol naar de voedselbank in Spijkenisse. Het zijn ongeveer drie tassen met kinderkleertjes (maten 50 tot en met 86), 2 dozen speelgoed,1 doos vhs films, 1 tas volwassen kleding, wipstoel, 1 tas speelgoed….hopelijk vindt het allemaal een nieuwe gelukkige eigenaar! Go Cindy!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies