5 x geschikt beddengoed voor kinderen kiezen

5 x geschikt beddengoed voor kinderen kiezen Friday September 15, 2017

Wanneer je op zoek gaat naar een complete beddengoed-set voor je eerste kindje, zal je nog kritischer oordelen dan wanneer je het voor jezelf zoekt.

Je wilt voor je kind namelijk het allerbeste. Daarnaast slapen kinderen tien tot veertien uur per nacht, waardoor ze heel veel in bed liggen. Het is dus niet zomaar iets wanneer de overstap van het ledikantje naar een echt bedje gemaakt wordt. Hier mijn ervaringen en tips voor het vinden van het lekkerste beddengoed.

Niet te warm, niet te koud

Ten eerste het dekbed. Je wilt uiteraard dat je kindje het ’s nachts lekker warm heeft, maar als je zoon of dochter elke ochtend badend in het zweet wakker wordt, weet je dat het te veel van het goeie is. Ga ten eerste na wat je persoonlijke voorkeuren zijn, vaak verschillen de voorkeuren van je kindje niet veel van die van jezelf.

Wanneer je een dekbed voor je kindje zoekt is het slim om er meteen één te kiezen die het hele jaar door bruikbaar is, zodat je niet twee keer een aankoop hoeft te doen. De slimste keuze is dan waarschijnlijk een vier-seizoenen dekbed. Deze bestaat uit twee delen: één dunne voor de zomer en één dikkere voor de herfst en lente. Deze kunnen samengevoegd worden tot een warm winterdekbed. Je kunt dan zelf met je kindje testen welke dikte het fijnst aanvoelt.

Welke vulling?!

In het land van dekbedden en hoofdkussens zijn er verschillende vullingen verkrijgbaar: wol, synthetisch, dons (check wel even de herkomst) en schuimsoorten bij de kussens. Elke vulling heeft zijn eigen kwaliteiten, maar één ding hebben ze allemaal gemeen; ze zijn bedoeld om het slaapcomfort te verbeteren. Dus eigenlijk maakt het niet veel uit wat je kiest, als het maar aansluit op je eigen persoonlijke voorkeuren en die van je kind. Op de meeste websites staat wel wat de kenmerken zijn van de producten, zoals bijvoorbeeld op de website Bedden.nl waar per categorie wordt toegelicht wat de afzonderlijke kwaliteiten per vulling zijn.

Anti allergieën

Bij kleine kinderen is het nog niet altijd duidelijk of ze allergieën hebben voor bijvoorbeeld huisstofmijt. In principe kun je dus kiezen voor elke soort beddengoed. Als je liever preventief omgaat met eventuele allergieën kun je kiezen voor anti-allergie beddengoed. Deze zijn vaak behandeld waardoor huisstofmijt er niet in kan gaan zitten, maar zijn ook geschikt voor de wasmachine (wat bij kleine kinderen überhaupt een pré kan zijn).

Goede ondersteuning van nek en hoofd

Niet alleen het dekbed, maar ook het hoofdkussen is van belangrijke invloed op de nachtrust van je kindje. Er zijn genoeg speciale hoofdkussens voor kinderen die iets minder hoog zijn dan normale hoofdkussens, maar wel steun geven aan de nek en schouders van het kind. Dit is belangrijk om op te letten, omdat een verkeerd kussen spierpijn of stijfheid kan veroorzaken.

Aantrekkelijke overtrek

Is de overstap naar een groter bed met een groter dekbed en een hoofdkussen nog wat spannend? Laat je kindje dan meebeslissen over de overtrek. Op die manier maak je het naar bed gaan in een nieuw bed een stukje laagdrempeliger.

Extra tip: was de dekbedhoezen voordat je ze gaat gebruiken. En ook bij andere producten zoals een nieuw dekbed kan het heel fijn zijn om hem eerst buiten te hangen. Ik heb zelfs weleens een matras eerst een paar dagen buiten laten staan.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies