Duurzame verf: bespaar zelf op je energierekening! [met kortingscode]

Duurzame verf: bespaar zelf op je energierekening! [met kortingscode] Wednesday April 20, 2016

Verhuizen, verbouwen, klussen… van tevoren klonk het allemaal hartstikke leuk. Gek genoeg vind ik nu de inrichting niet eens zo interessant maar juist het uitzoeken van duurzame materialen. Zo had ik een jubelmomentje toen ik energiebesparende verf ontdekte.

Gemiddeld 10% besparen op je energiekosten. Wow! Zelf had ik nog nooit bedacht dat juist verf een energiebesparende factor kon zijn. Ik ben blij met de opmars van watergedragen verf, maar blijkbaar kun je verf nog waardevoller maken. ‘Thermoshield‘ is de nogal functionele naam van mijn ontdekking.

Iets met microscopische keramische bolletjes, die vacuüm gezogen zijn

Deze binnenverf (ook voor buiten verkrijgbaar, maar voor mij niet van toepassing) bestaat voor de helft uit microscopische keramische bolletjes, die vacuüm gezogen zijn. Vrij briljant al zeg ik het zelf, want je creëert als het ware op je muur een groot keramisch vlak. Het keramiek trekt ook het vocht uit de muur. Drogere lucht warmt sneller op en dat zorgt voor een betere warmtespreiding, is beter bij allergieën, afwasbaar, geluiddempend, schimmelwerend en nog veel meer. De techniek is al veel langer bekend, maar is nu ook voor particulieren beschikbaar. En daar moest ik bij zijn.

energiebesparende afwasbare verf ervaring

Even bellen met de jongens van Thermoshield

Je koopt Thermoshield gewoon via de webshop of je eigen schilder. En toch kon ik er niet bij dat ik er nog niet eerder van had gehoord. Want hoewel de prijs wat hoger is dan de gemiddelde verf (een ietsepietsie maar dan de luxe verf van A-merken in de bouwmarkt) is het toch een nuttige investering zo leek mij. Immers, al zou je maar 2% besparen op je energierekening, je verdient het toch terug. Dus nam ik contact met de jongens van Thermoshield op.

Om een lang verhaal kort te maken: ik ben dolenthousiast! Een nieuwe verf, die bijdraagt aan wooncomfort en milieu én ondernemers die met een echt nieuw product komen. Ik ga dus in ons nieuwe huis in elke ruimte deze verf gebruiken. Of in elk geval op minstens 50% van de beschilderbare oppervlakten. Sowieso op het plafond en minimaal een wand, daarmee haal je de procenten al snel.

Alle hippe kleuren en nummers

Op het moment dat ik Thermoshield ontdekte had ik net uit de woonbladen de allerleukste kleuren gefilterd en zelfs de kleurnamen en nummers achterhaald. Gelukkig bleek dit geen probleem te zijn. Als je RAL nummers (of NCS of Sikkens) weet is het helemaal makkelijk, maar uiteindelijk stuurde ik een collage van knipsels op en hebben zij daar zelf de kleur van uitgelezen. Een paar dagen later werden er emmers verf afgeleverd.

Thermoshield is nuttige verf, maar wat ze niet doen is zoals andere merken reclame maken in woonmagazines of hele seizoen-trend-kleuren-jaarboeken maken. Je komt ze dus niet zo snel tegen. Maar nu ken je ze en ik raad je aan om zeker de voordelen van deze verf eens goed te bestuderen. Nadelen heb ik nog niet gevonden, dus als je die wel vindt hoor ik het ook graag. Het enige nadeel dat ik zou kunnen bedenken is de begininvestering. Als je een heel huis wilt schilderen betaal je wel even meer bij de aanschaf. Maar vergeet dan niet dat je het uiteindelijk terugverdient in de loop van maanden en jaren.

De voordelen zijn ook echt ontelbaar, bijvoorbeeld: brandvertragend, afwasbaar (een must met kinderen in huis toch?), geschikt bij allergie, gaat lang mee en zonlichtreflecterend.

beste eco verf ervaring professionele schilder

De echte schilder over Thermoshield

Onze schilder heeft de verf ook goedgekeurd. Harm van SchilderServiceNoord: “De verf smeert en dekt goed, al moet je dus sowieso twee lagen doen. Met zowel kwast als roller kun je hiermee prima de muren ‘sauzen’.”

Kortingscode energiebesparende verf

Had ik al gezegd dat het aardige jongens zijn? Daarom krijg je 5% korting als je de kortingscode 1604 invoert bij het bestellen op Thermoshield.nl.

Heb jij al ervaring met Thermoshield? Dan hoor ik graag van je!

Leuke gestylde foto’s komen later, maar dit is de kleur in de keuken:
energiebesparende afwasbare verf voor keuken
energiebesparende afwasbare verf voor keuken
energiebesparende afwasbare verf voor keuken
ervaringen schilderservice noord professionele schilder welke eco verf beste

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies