Groen wonen: dit zijn de trends!

Groen wonen: dit zijn de trends! Thursday March 15, 2018

De lente staat eindelijk weer voor de deur! De zon schijnt steeds vaker en de nieuwe woontrends doen hun intrede. Geen beter moment om je woning op te frissen én meteen wat duurzamer te maken.

Hieronder vind je de laatste trends op het gebied van groen wonen, die ik met een beetje hulp van Kwantum verzamelde.

Groen in huis: doen!

Haal een stukje buiten naar binnen met planten. Véél planten. Het zijn namelijk niet alleen prachtige sfeermakers, ze zijn ook nog eens heel goed voor het leefklimaat in huis. Zo zorgt Aloë Vera voor meer zuurstof en slaap je beter door lavendel. Mix en match de mooiste planten voor je eigen Urban Jungle en een optimaal ecosysteem!
duurzaam woninge inrichten

De botanische look

Botanisch wonen is al langer een trend en niet voor niets: het is een schitterende woonstijl die ieder interieur doet opleven. Ook dit jaar is de trend weer ongekend populair. De woonstijl kenmerkt zich door aardetinten, botanische prenten en veel gebruik van planten en natuurlijke materialen zoals glas, touw, hout, aardewerk en rotan. Kies bijvoorbeeld voor jute of rieten lampen boven de eettafel!
botanische look woninginrichting

Industrieel vintage

De industrieel vintage woonstijl is een spin-off van de botanische look. De botanische stijl wordt hierbij gemixt met de industriële look. Mix en match natuurlijke materialen en kleuren met robuuste materialen zoals beton, metaal en steen. Wat dacht je bijvoorbeeld van een betonnen vloer of muur, in combinatie met een weelde aan (hang)planten en misschien zelfs een kleine boom in een prachtige pot?

De etnische look

Ook de etnische look kenmerkt zich door het gebruik van veel planten en natuurlijke materialen. Het verschil is dat in deze woonstijl veel etnische invloeden te vinden zijn. Dit zie je vooral terug in het gebruik van accessoires (bijvoorbeeld kussens met etnische prints en kwastjes) en het gebruik van Oosterse vloerkleden. Zwarte, rode, gouden en blauwe kleuraccenten doen het goed binnen deze trend.
woninginrichting duurzaam

Kies voor duurzaam

Binnen alle woontrends wordt volop gebruik gemaakt van natuurlijke materialen. Kies deze zo duurzaam mogelijk en sla plastic volledig over. Gooi ook zo min mogelijk weg en kijk naar manieren om bestaande spullen een nieuw leven te geven. Zo kun je kussenhoezen verven met textielverf of een nieuwe hoes voor de bank (laten) maken. En last but not least: kies voor LED verlichting, deze lampjes staan bekend om hun duurzaamheid! Dat was ook het eerste wat ik deed toen wij het vakantiehuis in het bos kregen: overal LED lampen in.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies