De meest creatieve kinderbedden van steigerhout

De meest creatieve kinderbedden van steigerhout Sunday October 1, 2017

Het is een cliché misschien, maar dat kinderen snel groeien merk je vooral als je bedenkt dat ze soms binnen vier jaar al drie keer uit een bedje gegroeid zijn. Ook al lagen ze als baby eigenlijk altijd meer op die van ons.

Je kunt jezelf helemaal suf zoeken op Pinterest. Wij hebben al tien keer overwogen om toch maar zo’n gaaf stapelbed te maken, of een hoogslaper met bureau, of een doorgroeibed met veel verschillende standen… Een steigerhout bed vinden we qua stoere look erg mooi en daar kun je ook alle kanten mee op.

[poll id=”31]

Als je helemaal enthousiast wordt van die leuke boomhutten, stapelbedden en bedstedes van steigerhout kun je ook overwegen om hem niet zelf te maken. Zo begint het bij mij namelijk altijd. Een plan om zelf een bed te maken (het is wel een keer gelukt). Dan steeds wildere plannen krijgen. En uiteindelijk beseffen dat je het misschien toch beter uit kunt besteden. Dan kun je het zelf altijd nog een kleurtje geven met een natuurlijke verf, voor het doe-het-zelf-effect.

De nadelen van een hoogslaper

Het grote voordeel van een hoogslaper spreekt voor zich; super efficiënt bij de indeling van de kinderkamer! Erg verleidelijk dus. Toch kiezen we er nu niet voor. Maar omdat we ook niet heel erg overtuigd zijn hoor ik graag van je wat jouw ervaringen zijn.

We hebben eigenlijk zelf nog nooit een hoogslaper gehad, maar deze nadelen zijn voor mij nu doorslaggevend om er niet voor te kiezen:

  • Bed opmaken op hoogte (het is al niet mijn hobby)
  • ‘s Nachts minder makkelijk uit bed komen om te gaan plassen
  • Hoofd stoten tegen het plafond

En een half hoog kinderbed dan?

Wat dus ook nog wel handig lijkt is een halfhoog bed. Dan heb je wel kastruimte eronder, maar bovenstaande nadelen van een hoogslaper heb je dan niet. Wat ik me echter afvraag is of je dan wel echt de ruimte eronder goed kunt gebruiken. Heb jij daar ervaring mee? Help!

Een bed met lades eronder

Misschien moet ik niet zo moeilijk doen. Gewoon nog een laag bed aan de collectie toevoegen. En dan met een handige la. Eentje die ik niet helemaal volprop, maar ook de kans geef om te luchten. Zodat de onderkant van het matras ook vochtvrij blijft. Beloofd.

Dat is trouwens ook een belangrijk punt om op te letten bij die handige bedden waar een la onderzit met een matras voor logeerpartijtjes. Als je die niet regelmatig even eronder wegtrekt krijgen beide matrassen niet de kans om zich goed te drogen aan de lucht. Gewoon lekker veel slaapfeestjes houden! Dan is dat ook weer opgelost!

Foto: bed Liz

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies