Nesten in ons nest

Nesten in ons nest Wednesday June 29, 2016

Volgens de monteur monteert hij momenteel aan de lopende band Nest thermostaten. Als je je eenmaal verdiept hebt in Nest blijft het niet bij een thermostaat. Het zijn ware gadgets. Natuurlijk wil ik ze testen omwille van veiligheid en energiebesparing.

Nest heeft een hele range producten voor huishoudens. En ze zijn slim. En mooi. De thermostaat, rook- en koolmonoxide melder en indoor camera zijn zelfs zo doordacht dat je de producten eigenlijk niet met andere soortgenoten kunt vergelijken. Bijvoorbeeld omdat ze samenwerken en zelf lerend zijn. En misschien leef ik een beetje onder een steen hoor, maar ik heb nog niet eerder een rookmelder gezien die je met de smartphone kunt bedienen.

nest rookmelder ervaring

Energie besparen door de thermostaat

Daar frons ik mijn wenkbrauwen altijd een beetje bij. Want eerlijk gezegd vind ik een op afstand bedienbare thermostaat vooral heel handig in de winter. Als je door de kou naar huis moet fietsen en dat je dan alvast van tevoren de verwarming even aan kunt doen. En dat is natuurlijk geen energiebesparing.

Deze thermostaat heeft een bewegingsmelder en dat is dan wel weer handig. Ten eerste omdat deze thermostaat een programma maakt op basis van jouw gedrag. Als je dus enigszins een regelmatig leven hebt – bijvoorbeeld elke maandagochtend van huis en vanaf 13.00 wel en rond 23.00 naar bed – dan maakt de thermostaat daar een programma bij.

Ten tweede gaat de thermostaat lager als je er gedurende een bepaalde tijd niet langs loopt en hij dus aanneemt dat je niet thuis bent.

samenwerking rookmelder thermostaat camera nest

De pratende rookmelder

Bij rookmelders denk ik eigenlijk vooral aan piepende rondjes waar je direct de batterij uittrekt als hij gaat. Ik heb er zelfs drie liggen om dat te bewijzen. Maar de intentie is natuurlijk dat je bij rook gealarmeerd wordt. Een kwalitatief goede rookmelder waar je ook op kunt vertrouwen is dus wel wat meer geld waard.

De Nest rookmelder heeft een mooi design en praat tegen je (zelfs in het Frans als je wilt). Maar bovendien is ook deze gadget aangesloten op je app, dus als hij gaat krijg je ook een melding op je telefoon.

Heb je meerdere? Dan communiceren ze ook met elkaar. Dat is handig als de rookmelder in de keuken afgaat, maar je boven op je slaapkamer ligt waar dan ook een hangt.

Wij willen op elke verdieping eentje. Ook bij de cv-ketel omdat daar de koolmonoxide melding heel relevant is. Ik hoorde trouwens dat de meest gewaardeerde functie van de rookmelder is dat hij heel licht op schijnt als je eronder doorloopt.

De indoorcamera om te zien hoe ik de was sta te vouwen

Ik weet nog niet zo wat ik van deze gadget vind. Ik begrijp best dat de mensen in de reclamespotjes heel blij zijn dat ze de eerste stapjes van hun kind op video terug kunnen zien, maar ik word er behoorlijk zenuwachtig van als er de hele tijd een camera loopt in ons huis.

Ook hier zit een bewegingsmelder in. Dat betekent dat hij best handig kan zijn als een soort babyfoon die alarmeert bij beweging. Zo overwegen wij hem zelf op de overloop boven te zetten zodat we zien wanneer de kinderen aan het spoken zijn. Of misschien als een soort bewakingscamera die ‘s nachts beweging detecteert.

Waar ik ook nog wat onwennig van word is dat iedereen die de app heeft – al is dat meestal binnen het gezin – de camera op afstand aan kan zetten en kan zien wat er gebeurt. Niet dat ik iets te verbergen heb. Al is het natuurlijk onwijs spannend om mij de was op te zien vouwen…

Wat echt prachtig is, is het beeld. Zo’n kleine camera die zo’n grote hoek pakt! En zelfs mijn hele rug zoals je ziet op het beeld op de app terwijl ik voor de camera een foto van mijn telefoon maak.

nest app indoor camera beeld
nest app indoor camera beeld

Waar zou jij zoiets voor gebruiken?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies