In de Margriet ‘lekker groen doen’

In de Margriet ‘lekker groen doen’ Friday April 15, 2016

Ha, ik sta in de Margriet! Mooie kop ‘Paula Nordhauzen (36) woont met haar gezin tijdelijk in een vakantiehuisje midden in het bos.’

Het interview kun je natuurlijk het beste in het echt lezen in het magazine met het thema ‘lekker groen doen’ (nr. 16 in de winkel vanaf 15 april 2016), met een kop thee en een stuk Tony erbij. Maar hieronder alvast een stukje van het interview naar aanleiding van mijn Instagram account @ecomamanl.

interview-margriet-ecomama

“Ik zou me heus wel redden in de urban jungle, maar kies ervoor om zoveel mogelijk in de natuur te zijn. Waar hekken en beton me een opgesloten gevoel geven, is de natuur juist vrij en eindeloos. Ik ben het meest buiten met mijn kinderen van 6, 4 en 2. We hebben vorig jaar ons huis in Noord-Groningen verkocht en in afwachting van de oplevering van het nieuwe huis, wonen we nu een half jaartje midden in het bos. Dat bevalt nog beter dan ik had verwacht. De kinderen vermaken zich hier prima. Ze spelen zoveel mogelijk buiten en doen allerlei ontdekkingen. Dan vinden ze bijvoorbeeld zwerfafval en behandelen het als een grote schat, of ze zien een klein kevertje in een rare kleur en vinden dat helemaal fantastisch. Mijn oudste gaat zelfs al op zoek naar sporen van dieren. Het belangrijkste vind ik dat ze de natuur en de seizoenen meemaken. Ik wil dat ze later weten dat planten niet uit de winkel komen, maar dat alles buiten groeit en bloeit.”

Mooiste natuurgebied: De Drentse bossen waar we nu wonen. Gelukkig ligt ons nieuwe huis hier ook in de buurt.
Mooiste natuurervaring: De familiewandeling uit mijn kindertijd waarbij we een adder tegenkwamen en mijn opa direct wist hoe te handelen. Als ik zelf een keer een adder zie, hoop ik dat ik ook als een echte Freek Vonk-superheld durf te handelen en met een stok het beest bij mijn kinderen weghaal.
Leukste buitenactiviteit: Hardlopen. Heerlijk als ik er even in mijn eentje op uit kan trekken.
Beste gezelschap: Mijn kinderen. Het is geweldig om met hen buiten te zijn; ze zien de kleinste dingen en hebben een grote fantasie.
Mooiste natuurfilm: Into the wild, waarbij een jongen probeert te overleven in de natuur. De natuur is veel harder dan wij vaak doen voorkomen, dat zie je in die film mooi terug.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies