7 tips voor een lange reis met kinderen

Massaal trekken we uit onze huizen naar heerlijke vakantiebestemmingen. Toch? ‘De reis is het doel’ zegt een echte avonturier. ‘We zijn blij als we er zijn’ zeggen mama en papa. Met deze to-do tips geniet je ook met kinderen op de achterbank of in het vliegtuig van de reis.

Je gaat er komen. En je zal lachen onderweg. Heus! Ik zie ons nog aankomen op ons vakantie-adres in Zweden. Peuter had stickers op zijn neus en vroeg of we al bij de elanden waren. En de auto zag er niet zo heel netjes uit. Maar wie maakt dat nou wat uit? Je kunt ook snel een vliegticket bij tix.nl ofzo boeken, maar hoe snel je ook denkt te zijn, je bent sowieso een paar uur onderweg. Dus laten we tips delen om de reis per auto, te voet of per vliegtuig zo gezellig mogelijk door te komen.

Hoe kun je kinderen onderweg bezig houden?

Met deze tips kom je in elk geval een eind op weg. Maar laat hieronder vooral ook jouw tips weten, want we kiezen natuurlijk liever uit 70 tips bij de voorbereiding voor een volgende lange reis.

1. De speurtocht

Wat is een feestje zonder speurtocht? Om van de reis een feestje te maken is een speurtocht dus een gouden ingrediënt. Houd het klein. Speur naar 12 grote vrachtwagens. Of teken van tevoren plaatjes, die de kinderen moeten zoeken op de borden, zoals een vliegtuig, nooduitgang en vrouwentoilet.

2. Lachen! Foto!

Maak een instagram-account (met wachtwoord) aan voor je kind. Veel kinderen zijn wijs genoeg met telefoons en tablets om er ook foto’s mee te kunnen maken. Met die foto’s kun je mooi zien hoe je kind de reis beleefd heeft.

3. Cadeautjes

Als het niet hoeft zou ik het niet doen. Maar als je er echt gigantisch tegenop ziet is het best handig om kleine cadeautjes bij de hand te hebben, die je bijvoorbeeld bij elke stop kunt uitdelen. Onthoud daarbij dat het vooral om het cadeautje gaat. Inpakken in krantenpapier is dus prima. Het kunnen losse puzzelstukjes zijn of een kleurboekje met een kleurtje.

4. Snoep

Geintje! Ik zit zelf althans helemaal niet te wachten op doorgesuikerde kinderen op de achterbank. Maar snacks heb je zeker nodig. Je bent dus nog niet van de broodbakjes inpakkerij af. Reken er maar niet op dat je onderweg iets redelijks kunt kopen. Dus bereid je voor met bijvoorbeeld spelt-pannenkoeken, havermoutrepen, rozijnen, gedroogd fruit en olijven.

5. Luisterboeken

Luisterboeken zijn zo populair dat ze inmiddels ook echt ruimschoots verkrijgbaar zijn. Ik ken zelfs mensen, die in de auto blijven wachten op de parkeerplaats als het verhaal nog net niet helemaal afgelopen is.

6. Punniken

Het neemt weinig ruimte in beslag en je kunt direct de zomerse accessoires maken voor als je op de plaats van bestemming bent door lekker met zijn allen te punniken.

7. De routekaart

Maak een routekaart waar de kinderen bij elke stop een sticker mogen plakken waar je bent. Zo leren ze ook direct de plaatsnamen, kaartlezen en hebben ze inzicht in hoe lang de reis nog duurt.

Milieuvriendelijk op vakantie

Als je wilt weten wat de meest milieuvriendelijke manier van reizen naar een vakantiebestemming is, kun je eens een kijkje nemen bij Milieucentraal. Daar vind je een paar tabellen, die je een beeld geven van de CO2 uitstoot per vakantiebestemming. Op die manier kun je afwegen wat voor het milieu het meest vriendelijke vervoermiddel is.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies