Op de bonnefooi op vakantie met kinderen

Op de bonnefooi op vakantie met kinderen Saturday May 3, 2014

Croissants, stokbroden en camembert opsmullen voor je tentje. Ik heb zo ontzettend de kampeerkriebels voor een vakantie naar Frankrijk!

Vroeger deden we niet anders. We stapten in de auto, kozen een willekeurig land in Europa uit en vertrokken met ons koepeltentje er op uit. Vaak kochten we pas een reisgids of een wegenkaart als we al in het land zelf waren. Niet altijd handig, want blijkbaar stonden in Polen de campings niet langs de weg aangegeven en met ons beperkte Pools (‘tak’) kwamen we ook nergens. En blijkbaar spreken Polen ook niet altijd Engels.

We hadden echt de beste vakanties. Elke avond slingerden we een barbecue aan en gooiden daar iets op waarvan we redelijk overtuigd waren dat het vegetarisch was en dat aten we op in de auto als het regende. We mochten zelfs eens de tent opzetten bij de burgemeester in de achtertuin (we vroegen gewoon of hij een camping wist) en ontdekten dat je op luxere Poolse campings soms een gaarkeuken hebt waar je kunt eten: vlees, aardappelpuree en groente. In Frankrijk beleefden we dezelfde avonturen.

Pindakaas in de kofferbak

Nu hebben we kinderen. Als we willen kamperen zit de kofferbak tot de nok toe vol met een kinderbedje, een gigantische tent, kleding, potten en pannen en een pot pindakaas. O, en dan vergeet ik nog dat de achterbank ook niet meer tot onze beschikking is. Maar, het zou toch wel tof zijn. Zo’n vakantie in Frankrijk met kinderen. Als ik de campings online bekijk zie ik hele gave glijbanen, maar voorzie ik ook dat we niet op de bonnefooi kunnen gaan. En al die spullen heb ik heus niet allemaal nodig, dat snap ik ook wel. Ik ben gewoon een beetje bang dat ik niet meer zonder kan. Als ik dan het verhaal van Anoek lees, die met twee kleuters, een zevenjarige en een baby 160 kilometer gaat lopen langs de Engelse zuidkust voel ik me best een mietje. Of zij is gewoon een superheld, het is maar net hoe je het bekijkt.

Tevreden met een croissant met jam

Toen ik vroeger met mijn ouders rondfietste in Frankrijk maakten we vooral gebruik van gemeentecampings. Geen glijbaan van meters lang, maar we waren al behoorlijk tevreden met een croissantje met jam bij het ontbijt. Ik verwacht dat je bij dat soort campings best op de bonnefooi terecht kunt. Iemand van jullie ervaring?

Aanrader met iets oudere kinderen: Aix-en-Provence

n het pre-kinder-tijdperk zijn we in Aix-en-Provence geweest. Ik was toen zwanger van de oudste (toch al een beetje kindertijdperk) en we hadden een supervakantie. Dat gebied kan ik je echt aanraden om de mooie lavendelvelden, authentieke dorpjes en veel mogelijkheden bij het meer. Vooral als je iets oudere kinderen hebt zijn er heel veel recreatiemogelijkheden zoals kanoën, waterfietsen en wandelen langs steile bergwanden. De campings zaten toen al aardig vol. Ons koepeltentje paste nog net maar met een gezinstent misschien toch maar reserveren?

Bonnefooi vakantietips

Ik schat jullie dapperheid heel hoog in. Maar zeg nou eens eerlijk… boeken jullie een vakantie met kinderen vooraf of gaan jullie toch op de bonnefooi?

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies