Groene adresjes voor een dagje Leiden

Groene adresjes voor een dagje Leiden Saturday October 1, 2016

Hou je ook zo van tweedehands, bio, lekker eten, kleinschaligheid en wat cultuur? Annemieke is er gek op en deelt de adresjes en tips voor een bezoekje aan haar Leiden.

Waar moet je zijn als je een dag naar Leiden gaat? Nou, eigenlijk moet je twee dagen naar Leiden. En dan overnacht je gewoon bij Stadscamping De Stochemhoeve.

Om de hoek bij de Stochemhoeve ligt de zalige Tuin van de Smid, waar je op het terras kunt genieten van vega, bio en fair trade drankjes, snacks en lunch. De kinderen kunnen zich vermaken met het verplaatsen van takken, de schommel, op hooibalen lopen en dieren kijken. Momenteel bouwt de smid aan een aangrenzende natuurspeeltuin.

De Tuin van de Smid ligt niet echt op loopafstand van de stad, dus dagjesmensen huren een fiets of slaan deze plek over.

Tweedehands kleding shoppen in Leiden

De Pieterskerkchoorsteeg (twee delen) is een knusse steeg met leuke winkeltjes. Denk aan sieraden, koffiebarretjes en tweedehands kleding. In het deel van de steeg tegen de Pieterskerk aan ligt Olive Oyl’s Rusty Zipper, een winkel voor tweedehands kinder- en dameskleding met ook een rekje positiekleding.

Een stukje terug ligt het meer chique Second Trend, met alleen dameskleding. Op de Breestraat zit tegenwoordig Hartendief, met achterin een hoek vintage kleding die je per kilo kan kopen.

Lekker eten

In Leiden valt veel lekkers te eten. Mijn lievelingsplek is de Hortus, vanwege de geweldige tuin en omdat je er ook lekker kunt lunchen of thee drinken. Neem maar eens een kijkje in mijn culigids Leiden.

Cultuur

Naturalis! Zou ik roepen. Ware het niet dat het museum tot mijn grote verdriet twee jaar dicht is. Daarna wordt het denk ik fantastisch, met onder andere een dinozaal. Ouders met dinofans kunnen nu wel terecht in het tijdelijke museum in het Pesthuis, waar onder andere de enige echte T-Rex al staat. Je moet wel reserveren.

Goed, museum Boerhaave met haar hemelse waterspeelplaats is ook al aan het verbouwen, dus dan ga je lekker naar Volkenkunde en doe je de kinderspeurtocht. Voor de kleintjes is achterin bij het café een speelbus. De Hortus Botanicus is ook leuk met kinderen. In de kas is het altijd lekker warm en heel bijzonder.

Speelgoedwinkels

Leiden heeft drie van die schattige speelgoedwinkels. Ze hebben alledrie iets bijzonders. Helemaal volgestouwd met een bijzonder vriendelijke eigenaresse die werkelijk alles weet is Lila.

Bengels is al even vol en lijkt gespecialiseerd in verkleedkleding en rubberen diertjes. Bij Engeltjes en Draken hebben ze onder andere mooie lichtslinger.

Kringloop

De kringloopwinkel op de Volmolengracht is echt zo’n ouderwetse rommelige. Wel een van mijn favoriete, omdat ik er af en toe kledingschatten vind voor mijn heren. De winkel is beperkt open.
Bij de Terre des Hommes in de Burgsteeg kun je ‘s middags ook even binnenlopen, als je toch op weg bent naar de Burcht, een van de mooiste plekken Leiden. Verder buiten het centrum zit nog het Warenhuis, waar alles netjes uitgestald is.

Gastblogster Annemieke

annemieke dubbeldeman gastblogsterAnnemieke schrijft, fotografeert en kookt. Als mama leert ze haar twee kleine heren graag allerlei smaken en structuren ontdekken. Over die avonturen schrijft ze op de Eetfestijn voor Baby & Dreumes. Maar ook voor de grote eters en liefhebbers van fotografie houdt ze haar ontdekkingen bij op haar eigen blog Rozemarijn. Daarnaast is ze ook nog culiredacteur bij Vegatopia.

Op Ecomama schreef ze eerder ook over borstvoeding als waterval en Borlottibonen.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies