DIY etui maken

DIY etui maken Sunday November 13, 2016

Wat dacht je om dit jaar eens een zelfgemaakt cadeau te maken? Een DIY wat ook nog eens heel praktisch is. Moeilijk? Welnee, echt niet. Let maar op! Stella legt stap voor stap uit hoe je een etui maakt voor kleurtjes.

Een leuke, spannende tijd breekt er aan. Vol gezelligheid in huis, lekkernijen, kopen warme chocolademelk maar ook een overvloed aan cadeaus.

We gaan een etui maken voor al zijn favoriete potloden, blokjes en staafjes (gum, lineaal zou ook kunnen). Om te beginnen verzamel je eerst een aantal benodigdheden.

  • Een stevige lap stof (bijv. canvas), die aan beide kanten mooi is. 45 x 38 (onafgewerkt 50×43)
  • Eventueel een extra lapje stof om het gezelliger te maken, zie mijn voorbeeld.
  • Een meetlint
  • Draad
  • Naaimachine
  • Spelden
  • Een koord (een veter, lint of elastiek)
  • Als voorbeeld een potlood, blokje, staafje om te testen.

Gelukt? Aan de slag nu! Het is pakjesavond voordat je het weet.

Stap-voor-stap

1. Werk de randen af zodat het niet gaat raffelen (!). Als je een extra lapje wil gebruiken is dat nu het moment om dit er aan vast te maken. Werk daarna de randen af.

stella etui maken diy uitleg

2. Ik gebruik blokjes (6) en staafjes (6) van het merk stockmar. Vouw de lap zo’n 3 cm om en stik om de 4 1/2 a 5 cm een naadje helemaal door naar boven. Herhaal deze handeling aan de onderkant van de hele lap. Test nadat je het eerste staafje heb genaaid of het blokje past (niet te los en niet te strak).

stella etui maken diy uitleg

Stik de 3 rechtervakjes nog een keer extra door zodat de staafjes er ook in passen.

stella etui maken diy uitleg

3. Nu de andere kant voor de potloden. Ik gebruik zelf dikkere potloden (15) van bijvoorbeeld het merk Lyra. Herhaal de handeling bij stap 2 alleen stik dan om de 2 a 2 1/2 cm een naadje recht naar boven. Herhaal dit tot de hele zijde is gedaan. Test ook het eerste vakje even voordat je verder gaat met naaien.

stella etui maken diy uitleg

4. Aan 1 uiteinde komt de sluiting. Je kunt kiezen voor een elastisch koord of voor bijv. een veter. Het koord wordt eraan bevestigd zodat je kind het er 3x omheen kan doen (om een gevulde etui). Je kunt hem dan neerzetten. Het koord moet aan de zijkant vastgezet worden. Spelt het koord vast en test of de etui blijft staan. Vervolgens kun je het vastnaaien.

stella etui maken diy uitleg

Tadaaaaaaaa…. het resultaat!

stella etui maken diy uitleg

Veel plezier!

Over Stella

stella koekkoek gastblogsterHoi, ik ben Stella Koekkoek, mama van drie lieffies (8, 6 en 2 jaar) en getrouwd met mijn lieve man, Magchiel. Ik woon in Dordrecht en eigenaresse van de webwinkel en winkel: Kind Zo Blij. Een (web)winkel met biologische kinderkleding voor 0 tot 6 jaar. De kleding is niet alleen biologisch maar ook fairtrade. Naast de kleding een boel andere leuke blijmakers.

Als moeder van twee jongens vond ik het lastig om leuke biologische en fijn zittende jongenskleding te vinden. Toen dacht ik: ‘ik ga het zelf doen’! Sinds oktober 2015 heb ik samen met mijn vriendin Nelleke een een winkel in het centrum van Dordrecht en kregen wij elke dag de vraag, waarom geen meisjeskleding? Vanaf nu kun je voor jongens EN meisjeskleding bij ‘kind zo blij’ terecht.

‘Het leven is een feestje, je moet alleen zelf de slingers ophangen’

Stella schreef ook een fantastische blogpost over haar dagje uit met de kinderen naar Tiengemeten oftewel Moddereiland.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies