Duurzame citytrip

Duurzame citytrip Friday August 5, 2016

Even helemaal er tussenuit met een vriend of vriendin? Test voor ecomama.nl een duurzame citytrip!
Bij BlaBlaCar kun je meerijden met andere automobilisten. Je kiest zelf de leukste trip naar een stad of dorp waar je maar wilt!

Je auto delen wordt een steeds bekender concept. De deeleconomie komt er in razend tempo aan. We willen helemaal niet meer veel spullen bezitten. Liever delen we onze spullen zodat er minder geproduceerd hoeft te worden. Weet je nog dat Babette Porcelijn in het boek Verborgen Impact schreef dat ‘spullen’ in de top 3 van grote milieu impact staat? En de auto staat zelf op nummer 4. Reizen met een vliegtuig heeft al helemaal gigantisch veel impact. Dan is de auto een stuk beter.

Rijd mee met iemand die dezelfde route aflegt

Carpoolen in optima forma is het concept van BlaBlaCar. Je zoekt gewoon iemand die dezelfde route af wil leggen. Zo’n city trip waarbij je je lekker laat leiden door het aanbod op BlaBlaCar lijkt me heerlijk. Je laten verrassen door een onbekende stad en nieuwe mensen ontmoeten terwijl je ernaar toe rijdt. Je kunt makkelijk reviews checken. Bij de meeste zie je dan ook al wel staan watvoor type de chauffeur is. Doorgaans toegankelijke en sociale mensen want die vinden het immers ook gezellig als iemand met ze meerijdt.

Ervaringen met meerijden

Via via heb ik al best veel mensen gehoord die met BlaBlaCar reizen. Eigenlijk allemaal positief. De ervaringen zijn kleurrijk, maar nog nooit heeft iemand gezegd dat ze niet weer met dezelfde chauffeur mee zouden gaan. Heb jij ook ervaring met BlaBlaCar? Dan hoor ik graag waar jij op let bij het plannen van je rit (je kunt hieronder de blogpost reageren).

Zo werkt BlaBlaCar

Je zoekt op een rit. Bijvoorbeeld van Groningen naar Berlijn. Elke chauffeur heeft een korte biografie en een foto bij de rit staan. Ook zie je de kosten en wat de ervaringen van andere mensen met deze BlaBlaCar chauffeur zijn. Je kunt dan direct reserveren of eerst even contact opnemen om een en ander af te stemmen. Vervolgens zorg je dat je op de juiste plaats en tijd klaar staat voor je rit.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies