Kijk nou toch! Wat een gave duurzame familie hut!

Kijk nou toch! Wat een gave duurzame familie hut! Sunday September 27, 2015

We kwamen binnen en wilden blijven. Hoezo hut? Een keurig huisje op een waanzinnige plek, slapen in een knusse bedstee en spelletjes doen met uitzicht op het prachtige Drentse landschap. Zo’n duurzame trekkershut heet een Trek-in. Want je hoeft er niet meer uit.

Het is al meer dan 20 jaar gelden dat ik met mijn ouders door Friesland fietste van trekkershut naar trekkershut. Ik herinner me veel regen en donkere tochtige bruine hutten waar alles op 4 vierkante meter moest passen. Het werd een top vakantie met veel verhalen achteraf. Inmiddels heeft de tijd ons groots ingehaald want dit is de trekkershut anno 2015: de Trek-in.
trekkershut ervaring review
Deze trekkershutten zijn eigenlijk gewoon prachtig ingerichte ruime huisjes. De Trek-in is gebouwd van zo veel mogelijk duurzame en gebruikte materialen, afkomstig uit sloopprojecten. Hout is het belangrijkste materiaal en geeft het huisje een heel warme sfeer. De combinatie met de grote ramen geeft je echt het gevoel dat je écht middenin de natuur zit.

trekkershut ervaring review

Direct bij binnenkomst verkocht

Ik geloof dat we nog geen minuut binnen waren. Henk wilde direct nachten bijboeken, Ella (3 jaar) wilde in de trekkershut blijven wonen en ik zat al te fantaseren hoe we zo’n trekkershut konden gebruiken voor een familieweekend. Verkocht!

Deze duurzame trekkershutten vind je al in heel Nederland. Wij gingen naar natuurterrein de Voscheheugte in Mantinge. We hadden geluk want we mochten in de achterste trekkershut, waar de Schotse hooglanders op 30 meter liepen te grazen. De Trek-in is al een pareltje om naartoe te lopen. Volledig omgeven door het groen, de bijzondere vorm en de weerspiegeling van de zon op de prachtige grote ramen. Je hoort helemaal niets. Misschien een Schotse hooglander die een stukje verderop staat te grazen of een schattig vogeltje die de kruimels bij de picknicktafel heeft gevonden.

trekkershut mantinge ervaringen

Staycation

Zo’n weekend is het bewijs dat een staycation waarbij je in eigen land blijft een onwijs lekkere optie is. Zelfs in september kun je buiten rondrennen zonder jas en aan de picknicktafel een kopje koffie drinken. Wie zo middenin de natuur wil genieten van een eco vakantie kan natuurlijk beter wel laarzen meenemen, want die gebaande paden zijn ook maar voorspelbaar. Gewoon sjouwen door het hoge gras.

Rondscharrelen in zo’n omgeving levert veel nieuwe ontdekkingen op.
trekkershut mantinge ervaringen
Voor de kinderen zijn de slaapplekken echt net een hut. Met een trappetje naar boven en dan slapen in zo’n gezellig kamertje met een klein raampje. Beneden schuif je gezellig de gordijntjes dicht.
trekkershut mantinge ervaringen
Live! De zonsondergang
trekkershut mantinge ervaringen
Het is vrij ernstig gesteld met mij en memory. Kinderen winnen altijd. Ook als ze één jaar zijn.
trekkershut mantinge ervaringen

trekkershut mantinge ervaringen
Achter de deur zit een ruimte met een wc, douche en wastafel. Echt wonderlijk hoe ze dat zo keurig op zo’n kleine oppervlakte hebben kunnen laten passen.
trekkershut mantinge ervaringen
Inspiratie voor je eigen tuin, een druif om schaduw te creëren bij het typisch Drentse eethuisje.
trekkershut mantinge ervaringen

Go low budget or go chique

Wij zaten nu met het hele gezin in de grote Trek-in, waar je ook met 6 volwassenen in zou kunnen slapen als je van de zithoek een slaaphoek maakt. Er is ook een Trek-in Junior, die is net een slagje kleiner. Ik had eigenlijk al bedacht dat we daar met het vriendinnenclubje ook wel in passen. Hoewel ik de kosten echt niet hoog vindt. De grote Trek-In kost per nacht 80 euro exclusief toeristenbelasting. Gedeeld door 6 is dat volgens mij een lekker low-budget optie. Als je zelf gaat koken op het fornuis hoef je echt geen duur weekend te hebben. En bovendien heb je zelfs een koelkast tot je beschikking voor alle van huis meegebrachte tapas.

Go chique? Je kunt in Mantinge ook in het charmante eethuisje bij de open haard gaan zitten met een biologische hap. Het beddengoed kun je los huren en het ontbijt kan ook voor je geregeld worden.

Weekendje weg? Uitrusten terwijl de kinderen helemaal los gaan? Met vriendinnen op pad? Een weekendje wandelen met je moeder? Of even offline met je pubers? Ik weet een adresje voor je!

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies