Een jaar geen kleding kopen, doe je mee?

Een jaar geen kleding kopen, doe je mee? Monday December 9, 2013

Linda heeft een fantastisch voornemen voor 2014. Ze koopt een jaar lang geen nieuwe kleding. Zal ze dat halen? En doe je mee?

Om maar met de deur in huis te vallen, ik ben gek op shoppen! Jurkjes, rokjes en accessoires, mijn kast hangt er vol mee. Maar als ik naar een feestje moet, heb ik niks om aan te trekken. Dat is gek, toch? En niet echt duurzaam.

Naar aanleiding van andere acties, zoals de Free Fashion Challenge of Buy Nothing New
ben ik eens gaan nadenken. Kan ik dat ook? Een jaar lang geen kleding shoppen? Niet nieuw, niet tweedehands. En ook niks krijgen. En dan eens een jaar lang alleen gebruiken wat ik in mijn kast heb hangen. Eigenlijk klinkt het heel makkelijk. Een vriend van me wees mij erop dat hij al twee jaar niks nieuws had gekocht, dus dat een jaartje mij ook wel zou lukken.

[poll id=”21″]

Linda’s Fashion Challenge

Dat klinkt als een uitdaging. En ik hou van uitdagingen. Dus 2014 wordt het jaar van My Fashion Challenge. Een jaar om een kritisch te kijken naar mijn kledingkast. Wat gebruik ik wel en wat blijft het hele jaar hangen? Wat heb ik nog ‘nodig’ voor een goede basis? En waar moet ik de komende jaren echt niks meer van kopen? Kan ik meer en beter combineren met wat ik heb?

Wat zijn de ‘regels’?

  • Koop geen nieuwe kleding en accessoires. Ook geen sokken, schoenen, ondergoed of tassen. Geen oorbellen of armbandjes.
    Ook geen tweedehands!
  • En niks krijgen hoort er ook bij.
  • Zelf ‘pimpen’, upcyclen of maken mag wel. Juist om creatief met kleding bezig te zijn.
  • Ruilen en lenen mag ook. Ruilen is een goede manier om van ongebruikte kledingstukken af te komen. Wel opletten dat ik niks meenemen wat vervolgens weer in de kast blijft hangen!

Om mezelf extra te stimuleren om er bewust mee bezig zijn zal ik mezelf een aantal opdrachten geven gedurende het jaar. Bijvoorbeeld maak zelf een kledingstuk, kopieer een outfit uit een tijdschrift of website met spullen die je hebt.

Vind je dit een leuk idee? Doe je met me mee? Gedurende het jaar zal ik een aantal keer een blogpost schrijven om je op de hoogte te houden.

Linda Flens gastblogIk ben Linda, 31 jaar, getrouwd met Sander en mama van Emma. In het dagelijks leven werk ik full time in een leuk ziekenhuis in Amsterdam, en in mijn vrije tijd heb ik veel bezigheden. Naar de film met vrienden, stijldansen, haken, scrapbooken en lekker rondstruinen op internet. Ik probeer als mama beter te letten op wat ik koop, en of alles wel echt nieuw moet zijn. Dit dwingt tot creativiteit en dat vind ik ontzettend leuk. Het is een uitdaging geworden om mooie spullen te vinden of te maken!

Linda schreef eerder ook blogs over goedkope zwangerschapskleding, zelf een positiebroek maken en haar zoektocht naar de beste eco wasbare luier.

Foto: kledingruilfeestje van Little Green Dress

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies