How we roll

How we roll Friday July 15, 2016

Mijn kinderen zijn nu 6, 4 en 2. Mijn fietsaanhanger is berucht op school omdat er altijd wel een stapel tassen, boodschappen of een kinderfiets in ligt. Ook fietsen ze natuurlijk zelf.

De jongste op de loopfiets – dat gaat hard joh! – en de andere twee op de fiets. Je moet me eens horen dan. ‘Rechts blijven fietsen! Tegenliggers!’. Want als er een vlindertje langs fladdert gaat het stuur zo achter de vlinder aan.

Fietskar echt i-de-aal!

Op het schoolplein komt de fietskar altijd van pas. Als de kinderen met een vriendje of vriendinnetje besluiten te gaan spelen bijvoorbeeld. En in de winkel is het gewoon mijn boodschappen karretje. Als een van de drie valt of niet meer wil zet ik kind en de fiets in de fietskar en dan houden ze hem zelf vast.

thule fietskar coaster ervaringen

Deze fietskar is van Thule, echt een handig ding. Heel licht en behendig met name door het zwenkwieltje die het goed doet (bij winkelwagentjes lijken ze nooit te werken bij mij).

Met drie kindjes is vervoer best een dingetje. Als je met de auto gaat ben je eindeloos bezig om iedereen in de juiste kinderstoeltjes te krijgen. Inladen, uitladen. Ik ga liever op de fiets. Maar dat is dus in deze fase stiekem best stressvol omdat ze nog niet echt super goed kunnen fietsen of opletten en dan zijn het er wel drie. Lopend is eigenlijk het lekkerste. Met kar uiteraard voor als er iemand moe is of geen zin meer heeft. Want ik kan wel op mijn strepen gaan staan dat ze zelf moeten lopen, maar als de oudste dan al bij de vijver visjes staat te tellen is er niet echt tijd voor overleg.

thule fietskar ervaring

Vroeger wilden ze nog wel in een draagdoek

Maar dat was vroeger. Nu willen ze rennen. Hard. En fietsen. Hard. Alleen, zelluf doen en zonder mama.

mei tai by kay ervaring

Toch was zo’n draagdoek echt ideaal. Wij hadden zo’n ‘denim’ draagdoek van ByKay. Ik had alle bewegingsvrijheid en mijn kindjes vonden het heerlijk. Al heel snel werd ik er echt heel handig mee en deed ik de draagdoek gewoon zelf al om. Dan kon ik uit de auto stappen en zo de baby of dreumes er weer in laten glijden. Want lopen met een maxi-cosi is toch compleet on-ergonomisch? En volgens mij worden kindjes er haast zeeziek in.

How do you roll?
Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Lees snel verder

No related posts found

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies