Geen stress dankzij deze zeer handige opvoed apps voor ouders

Geen stress dankzij deze zeer handige opvoed apps voor ouders Monday June 6, 2016

Apps zijn een geweldige uitvinding. Ze maken het leven namelijk een stukje makkelijker. Met een reis app raak je bijvoorbeeld niet meer verdwaald. Bovendien zijn deze programma’s op je smartphone tegenwoordig verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Zo zijn er een aantal geweldige apps beschikbaar voor ouders. Opvoeden in 2016 is soms niet meer te vergelijken met vroeger, al blijft de basis zoals die al eeuwen is…

Apps kunnen je helpen bij de ontwikkeling en het opvoeden van kinderen in elke leeftijdsfase. Apps als de ‘Babyfoon 3G’, ‘Kunst van Opvoeden’ en ‘EHBO Rode Kruis’ besparen je een hoop stress.

Babyfoon 3G

Een pasgeboren baby is kwetsbaar. Je wilt jouw mooie kindje dan ook goed in de gaten houden. Dankzij de Babyfoon 3G app kun je live in de babykamer kijken. Het is namelijk een universele video en audio baby monitor. Zowel ’s nachts als overdag maakt de Babyfoon 3G filmpjes en/of video’s. Eventueel kun je er zelfs geluiden mee opnemen. Dankzij deze app hoef je dus geen babyfoon meer in de winkel te kopen. In plaats daarvan fungeren twee toestellen als het apparaat. Wanneer de baby wakker wordt ontvang je direct een seintje. Ook fijn is dat deze handige app onbeperkt bereik heeft.

Kunst van Opvoeden

Opvoeden is ontzettend leuk, maar ook een uitdaging. In het dagelijks leven loop je soms tegen lastige situaties aan. Toch zul je als ouder bepaalde keuzes moeten maken, ondanks dat je niet weet of dit goed uitpakt. De Kunst van Opvoeden app maakt een einde aan je twijfels. Deze app geeft namelijk feedback bij de opvoedkeuzes die je maakt. Zo toont het verschillende reactiemogelijkheden in een dagelijkse situatie. Daardoor krijg je als ouder meerdere opties om een situatie aan te pakken. Dankzij deze app krijg je dan ook meer inzicht in je eigen opvoedstijl zonder je een op te leggen. 


EHBO Rode Kruis

Kinderen vinden het geweldig om te klimmen en te klauteren. Een speeltuin is een groot paradijs, maar ook in het huis valt genoeg te ontdekken. Een ongeluk zit daarbij in een klein hoekje. Dagelijks lopen tientallen kinderen blauwe plekken, schaafwonden en zelfs brandwonden op. De EHBO Rode Kruis app helpt je als ouder uit de brand wanneer je kind een verwonding heeft opgelopen. Het geeft namelijk tips en aanwijzingen bij de 13 meest voorkomende verwondingen. Zo weet je bijvoorbeeld precies hoe er gehandeld moet worden wanneer je kind thee over zich heen heeft gekregen. Na de eerste behandeling zou je altijd nog even de dokter kunnen raadplegen.

Ben je benieuwd naar de overige apps? Je kunt ze op deze pagina bekijken. Daar vind je ook de linkjes naar meerdere apps.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies