De Groene Agenda

De Groene Agenda Sunday December 3, 2017

Papier gemaakt van rots, invulling bedacht door Merel van de Groene Meisjes en heel veel ruimte om te schrijven. Deze duurzame Groene Agenda is volgens Linda ideaal voor ‘ons’ ecomama’s. Haar ervaringen:

Papier van rots

Papier van restanten rots uit mijnen. Ik had er nog nooit van gehoord, maar het blijkt een ontzettend duurzaam alternatief te zijn voor regulier papier. Er is veel minder energie en water nodig voor de productie en het levert geen afval op. En heel verrassend, het papier voelt zijdezacht en schrijft heerlijk.

De Groene Meisjes

Misschien ken je het blog de Groene Meisjes wel. Het vegan lifestyle blog van Merel Wildschut. Ze schrijft over voeding, lifestyle en mooie persoonlijke stukken. Een aanrader om eens te bezoeken.

De agenda

In de agenda vindt je handige weekoverzichten met daarnaast veel notitieruimte. Verder staan er recepten in en overzichten van seizoensgroenten en -fruit. Ook staat bij elke week een groene tip, over allerlei onderwerpen zoals je die ook op het blog van Merel vindt.
groene meisjes groene agenda

Drie schriften

Naast De Groene Agenda zijn er in deze lijn nog 3 leuke schriften gemaakt; Dotted Rock (handig om zelf een bullet journal van te maken), een Random Acts of Kindness schrift en een Eerste keren dagboek. Allemaal met de leuke illustraties van La Nonette, net als de agenda.

Meer weten? Of bestellen?

Als je meer zou willen weten over het proces waarmee papier wordt gemaakt van rots, kun je kijken op de site van On the rocks. In de shop kun je de agenda en de schriften kopen.

Sfeerfoto’s gemaakt door Sabine Metz en de productbeelden van Gertie Vos van Poppyonto.
De (vegan) taarten en gebakjes op de foto’s zijn gemaakt door Taarten van Jansen.
groene meisjes groene agenda ervaringen

Gastblogster Linda

linda triest flens ecomama gastblogsterIk ben Linda getrouwd en moeder van Emma. In het dagelijks leven werk ik in een leuk ziekenhuis in Amsterdam. Ik probeer duurzaam te leven en als het kan gebruik ik graag mijn creatieve hobby’s om dit mogelijk te maken.

Linda werd bijna wereldberoemd door een jaar lang geen nieuwe kleding te kopen tijdens Project Kledingstop. Daarmee is ze zelf een echte bewuste en minimalistische fashionista geworden. In haar blogs schrijft ze over eerlijke mode, anders omgaan met kleding kopen en deelt ze haar vragen én gouden tips op het gebied van mode. Ze is ook nog eens gek op lekker koken.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies