Een kinderboek schrijven. Een avontuur op zich.

Een kinderboek schrijven. Een avontuur op zich. Thursday June 8, 2017

Ik ben een nogal bezig bijtje. Altijd bezig met veel bloemetjes tegelijkertijd. En daarom leek het ook een erg goed plan om een kinderboek te gaan maken. Gewoon naast werk en gezin. Omdat het zo ontzettend gaaf is.

Verhaaltjes schrijven vond ik altijd al wel leuk. En tekstschrijven lukt ook wel aardig. Voor kinderen schrijven leek me helemaal geweldig. En dan ook nog met mijn favoriete illustratoren!

Ik hoef je vast niet uit te leggen dat het een project van jaren werd. Maar steeds met liefde, energie en geluk opgepakt. Sommige verhaaltjes kwamen zo uit mijn pen rollen en sommigen duurden dagen, weken of zelfs maanden voor ze de juiste vorm hadden. Ik schreef ze in drie verschillende huizen en vast ook nog wel een tijdens een vakantie. Uiteindelijk werd Het Enige Boek in je Koffer een superboek. En nu ligt hij bijna in de winkel. Ik (Pip) schreef niet alle verhalen. Want MAKI (Matthijs en Kim) zijn gewoon een grote creatieve linkerhersenhelft en kunnen dus niet alleen fantastisch illustreren en opmaken maar ook nog eens geweldig grappige verhaaltjes schrijven.

Het vinden van een uitgever voor ons kinderboek

We vonden zelfs een uitgever! Sterker nog… we vonden er meer dan één! Daarover kun je meer lezen in het artikel ‘Een kinderboek schrijven. Het plan, de wilde ideeën en de zoektocht naar dé uitgever.’. Want ook dat was een groot avontuur op zich.

Schrijf een reactie

reacties


Vond je het leuk om dit te lezen? Deel het dan met anderen!

Viva mama!

Heerlijke verhalen van andere ecomama's. Lijkt het je ook leuk om als Viva mama op deze site te staan?
Meld je aan via info@ecomama.nl.

Viva la Mama! Sofie
Viva la Mama! Sharon
Viva la Mama! Berthe
Viva la Mama! Nikki
Viva la Mama! Annelies